Om oss

Finish är världens största varumärke för maskindiskprodukter. Vårt mål är att hjälpa människor att få så ren disk som möjligt.

Vinatge Finish Product image

Vår bakgrund

Finish är global marknadsledare med en lång historia av pionjärprodukter bakom sig.

Finish skapades av det amerikanska företaget Economics Laboratory år 1953. 1987 köptes konsumentproduktsdelen där Finish ingick av J.A. Benckiser.

I början av 1950-talet skapade det allt mer utbredda användandet av porslin i formgjuten plast en rad problem. Materialet torkade långsamt och det var svårt att få bort fläckar från bland annat kaffe. Detta öppnade upp för möjligheten att ta fram en produkt som kunde råda bot på problemet. Mot bakgrund av forskning som gjorts inom mejeribranschen introducerade Eco-Lab två produkter som skulle bli mycket populära bland hushållen: Electrasol® och den nya premiumprodukten Finish®.

Finish® är idag världens största varumärke för maskindiskprodukter.

Vi har också varit först på marknaden med många produkter – från det första biologiska maskindiskpulvret år 1969 och den första disktabletten med dubbla lager 1995, till introduktionen av den numera så kända röda Powerball år 1999 och 2000-talets första kapsel med tre kammare.

Idag säljs varumärket i fler än 40 länder över hela världen.

De största marknaderna är USA, Kanada, Storbritannien och Tyskland, med ökande närvaro i utvecklingsländerna såväl som i Mellanöstern, Sydafrika och Japan.