Anordna ett cocktailparty på budget

Cloudy Glasses

Cocktailpartyn är ett utmärkt sätt att samla dina vänner och addera en bit klass till festen. Allt som behövs är att folk klär upp sig litegrann, dricker några drinkar, spelar några skivor och du kan ordna en fest som människor kommer prata om i flera månader. Den enda nackdelen med att anordna ett cocktailparty är att några av de mer komplicerade recepten kräver ett brett sortiment av ingredienser i barskåpet. Att anordna en fest ska inte ruinera dig, så vi har satt ihop en lista av fem klassiska cocktails, för att tillfredsställa olika smaker, men som endast kräver att du köper tre typer av alkohol – gin, whiskey och vermouth.

Tom Collins
Den här är lätt att göra. En livlig men delikat drink som härstammar från 1870-talet.

50ml Gin
25ml Citronjuice
1tsk Sirap
Sodavatten

Häll enkelt i gin, citronjuice och vanlig sirap i ett highballglas och toppa sedan med sodavatten. Garnera med en skiva citron för servering.

Gimlet
En kusin till Tom Collins. Den kortare Gimlet har en betydligt mer frisk smak och är döpt efter den brittiske kungliga marinläkaren Sir Thomas Gimlette.

50ml Gin
25ml Limejuice
1tsp Socker

Fyll ett blandat glas med is och häll i socker, gin och limejuice medan du rör om. Häll det i ett martiniglas och servera med en topp av citronskal.

Martini
En av de enklaste blandningarna och kanske också den mest välkända. Martinin är ett perfekt sätt att betona den komplexa smaken av gin. Men den är inte för de känsliga då det smakar ganska starkt.  

50ml Gin
10ml Vermouth

Blanda vermouth och gin i ett glas fyllt med is och blanda tills drinken blir kall. Häll över i ett martiniglas, och garnera med en oliv. Du kan göra martinin ”dirty” genom att lägga till ett stänk av olivspad till blandningen.

Manhattan
En annan väldigt enkel cocktail som helt kan ändra karaktär beroende på typen av whiskeyn som används. Så börja med din favorit. Sen kan du experimentera med andra sorter - bourbon och råg.

25ml Whiskey
15ml Vermouth

Fyll ditt glas med is och häll i whiskey och vermouth. Blanda väldigt försiktigt tills det är väl blandat men inte för kallt. Häll i ett martiniglas och servera med antingen citronskal eller ett körsbär.

Old Fashioned
Det sägs att den här drinken förtjänar sitt namn då den är världens äldsta cocktail. Det är en perfekt cocktail för alla som gillar mörkare sprit och mer komplexa smaker.

50ml Whiskey
1tsp Socker
Apelsinskal

Lägg en stor mängd apelsinskal i ett lågt glas och häll socker på toppen. Rör ner sockret i skalen. Använd något hårt för att bryta ner oljorna och smakerna. Addera halva whiskeyn och blanda för att lösa upp sockret. Fyll glaset med is och lägg till resten av din bourbon innan du blandar ordentligt. Du kan även lägga till något beskt för smakens skull.   

Som med allting i livet, att anordna någon typ av fest betyder en sak: disk. Oavsett hur mycket smutsig disk livet skapar kan du låta Finish ta hand om rengöringen, så att du kan ägna dig åt det som är viktigt. Med Finish Shine and Protect kan du slappna av och lita på att alla dina glas – cocktail och andra – tas om hand med Finish glasskydd.