Bjud till middag utan mjölkiga glas

Pahare stralucitoare (Batch 3-1)

Den enda som är bättre än att bli bortbjuden på middag är att ordna en egen. Tillfredsställelsen man kan uppleva av att bjuda in sina vänner och familj och tillsammans äta middag är svår att slå. Nu när sociala medier, sms och Instagram är större än någonsin är det betryggande att faktiskt kunna sätta sig ner och prata med folk. Att vara värd/värdinna kan ibland innebära ett ganska hårt arbete och när man tänker tillbaka på en middag kan man ibland undra om man verkligen var där. Det är synd eftersom det inte finns någon egentlig anledning till att du inte ska kunna njuta av kvällen lika mycket som dina gäster, särskilt inte på grund av en detalj, så som mjölkiga glas.

När du planerar en middag kan det underlätta att skriva ner allt som ska göras, så du kan checka av dem och förhoppningsvis undvika stress. Du kommer kanske fortfarande att springa runt med tusen saker i huvudet, men du kommer förhoppningsvis i alla fall inte att glömma det du har skrivit upp.

Checklista inför middagen

□  Tallrikar?

□  Bestick?

□  Stolar?

□  Mat?

□  Kaffe?

□  Dricka?

□  Musik?

□  Gäster?

□  Dekoration?

□  Placeringskort?

□  Servetter?

□  Lekar för barnen?

□  Glas?

När du håller en middag för en större grupp än vad du brukar kan du behöva gräva djupt i skåpen för att kunna ge alla ett glas. Låt inte glasen bli ett större problem än så. Glas blir grumliga av flera anledningar: det kan vara på grund av ålder, men ett glas blir snabbt grumligt om diskmaskinen körs med vattenmjukgörare på för hög inställning, med överdrivet långa diskprogram eller med för höga disktemperaturer.

När glasen har blivit grumliga är det tyvärr svårt att göra något åt det, men det finns saker du kan göra för att fördröja processen.

  • Använd Finish Quantum för att uppnå ett prefekt rent resultat som också skyddar mot grumlighet och fläckar.
  • Kontrollera om glasen får köras i diskmaskinen.
  • Om du använder vattenmjukgörare, säkerställ att du kör med rätt inställning.
  • Välj glastvätt om det finns. Det programmet är kortare och har lägre temperatur.
  • Låt glasen svalna i diskmaskinen innan du plockar ur dem. Öppna luckan och låt ångan dunsta när programmet är klart.
  • Använd Finish Spolglans för att ytterligare skydda mot korrosion.

Genom att ha dessa tips i åtanke behöver du inte känna dig tillbakahållen av problem med grumliga glas igen. Slappna av, ta dig tid att njuta med vetskapen om att tack vare Finish kommer dina glas behålla sin glans längre.