Bli inte tagen (på bar gärning) med röda händer!

Dimineata (Batch5-5)

Att diska för hand är jobbigt. Det kostar mer än att använda en diskmaskin [1], och det kan också vara ett smutsigt, besvärligt och ibland riskfyllt jobb. I den här artikeln listar vi de huvudsakliga sakerna som lurar under löddret och som du bör att tänka på när du diskar för hand.

1 Röda och skrubbade händer

Ett vanligt klagomål när det kommer till att diska för hand är att det har en uttorkande effekt på huden. Mycket diskning kan torka ut händerna eller göra dem röda av för mycket skrubbning. Det är betydligt lättare att köra en diskmaskin med Finish - det bästa diskmedlet du kan hitta som kan få ut det mesta av din disk med minst ansträngning. Du kan även få torr hud om du använder handskar som inte är gjorda av latex eftersom de kan absorbera fukt vilket får dina händer att kännas som att de är täckta med krita.

2 Förlorad tid

En av de bästa sakerna med en diskmaskin är att disken inte tar mycket tid av din dag. Ät bara upp din mat, stoppa in dina tallrikar och bestick i diskmaskinen och stäng dörren. När din diskmaskin är full är det dags att sätta på den, lämna den över natten och plocka ur den dagen efter. Så är inte fallet med handdiskning där varje gryta, kastrull och glas behöver sin egen tid för att rengöras.

3 Diska bestick

Den stora skillnaden mellan en diskmaskin och att diska för hand är besticken. Med en svamp och sköljning kan du få bort mycket av smutsen och resterna på varje kniv eller sked men att helt rengöra en gaffel kan vara en utmaning. Eftersom varje redskap måste rengöras en och en tar ett jobb som borde gå snabbt, mycket längre tid.

4 Vassa knivar

Om du är noga med att hålla dina knivar vassa kanske du är partisk till att diska stora föremål för hand. Men om du inte är försiktig kan du skära dig, speciellt på nyslipade knivar. Moderna diskmaskiner har nu skilda fack för att hålla knivarna separerade, med eggen nedåt, under en diskning som med fördel kan användas för att lösa detta problem.

Så låt dig själv vila. Du kan spara både tid och kraft samt ta hand om dina händer genom att köra allt i diskmaskinen och låta Finish ta hand om disken.

[1]http://www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/energy-bills/11250403/Dishwasher-vs-washing-up-which-is-cheaper.html