Glas som inte är glas

Glass Protection

Nu när vi vet hur vi bäst ska rengöra glas som vi dricker ur bör vi prata om hur man rengör annat glas som vi använder i vårt hem.

Kannor

Oavsett om det är fina kristallglas eller robusta härdade glas som vi har som kannor, bör båda rengöras så att de glänser varje gång de används. Finish Salt erbjuder skydd mot kalk, mjukar upp vatten och bekämpar vattenfläckar. Det är extra viktigt när man diskar kannor då det med tiden är svårt att få bort märken på ytorna som gör det svårare att läsa mätnivåerna på sidorna. De flesta kristallkannor kan idag sättas in i diskmaskinen. För att undvika flis ska du se till att din kanna inte stöter emot någonting annat i diskmaskinen. Kör det kallaste programmet då höga temperaturer kan få det känsliga glaset att spricka och om din maskin har en yta för porslin och kristall - använd den. Det är dock alltid en bra idé att höra med tillverkaren om ditt glas går att diska i maskin.

Grytor

Inbränd pasta eller rödvinssås är inte roligt att ta bort ifrån en gryta – speciellt om du har värmt upp rester i den vilket betyder att maten troligtvis har satt sig fast ordentligt! Använd aldrig en skurdyna till glas – du kommer bara repa det. Lägg det istället på hyllan längst ner i din diskmaskin, upp och ner, så att det får mycket vattenflöde över sig. Se dock till att skrapa bort pasta eller ris först då det kommer stoppa upp dräneringen i din diskmaskin efter att programmet har körts.

Vaser

Smutsigt blomvatten lämnar kletiga, luktande rester på vackra vaser som med tiden kan matta av vasernas yta och förstöra vackra blomsterarrangemang. Sätt vasen upp och ner i hyllan längst ner i din diskmaskin - det finns ingen anledning till att inte låta din diskmaskin ta hand om den där hemska hinnan. Se till att avlägsna eventuella blad som fastnat på sidorna. Sätt din maskin på sitt kallaste program och var snäll mot miljön. För glasskydd använd Finish Dish and Glass Protector tillsammans med ditt vanliga diskmedel. Finish Dish and Glass Protector har utformats för att skydda dina glas från uppbyggande av kalk och får dem att se nya ut längre.

*Skyddar inte mot mekanisk skada eller återuppbygger redan skadade föremål.