Ovanliga dryckesglas

Cloudy Glasses

Ovanliga dryckesglas

Nu när vi har gått igenom nästan varje dryckesglas som existerar, ska vi även berätta om de mer ovanliga och unika glasen som kanske bara används för en viss typ av dryck. Från tequila till grappa och några mer därtill. Lär dig mer om ovanliga dryckesglas från hela världen i den här artikeln.

Tequila

Det kanske förvånar dig att tequila kan serveras i mer än bara det lilla shotglaset. Vana tequila-drickare föredrar att dricka ur ett glas om påminner om ett champagneglas, om än mycket mindre. Snifter-glas används också (samma som för konjak). Glöm bara inte saltet och limen!

Port Pipes

Port pipes är ett av de mest udda glasen på vår lista. De liknar kopparna som du fick när du var liten, med ett sugrör som sitter fast i botten eller en genilampa med pipan ovanför mitten. Konceptet bakom port pipes kommer från idén att man inte ska utsätta drycken för luft innan, även om logiken är lite skakig. Glasen i säg själva kommer ifrån 1600-talet*, men historien bakom dem har tappats bort så allt vi nu har är glasen.

Grappaglas

Grappa är en druv-baserad typ av konjak som produceras i Italien. Eftersom innehållet i alkoholen ligger på 35-60 %, behöver glaset vara litet eftersom du inte vill dricka för mycket - speciellt tillsammans med smaken. Glaset har en stam för att hålla drycken kall och en form som en bula längst ner som hjälper till att hålla temperaturen. Därifrån sträcker sig glaset uppåt och släpper ut en liten del av den kraftiga aromen.

Oavsett vilket glas du använder är Finish Quantum Shine and Protect ett maskindiskmedel med en speciell formula, utformad för att skydda dina glas från processen som skapar grumliga glas. Även om det är bäst att lämna dina antika glas utanför diskmaskinen kan dina tequila- och grappaglas placeras på hyllan längst upp och lämna din diskmaskin skinande rena. Glasskydd kan hjälpa till att förlänga livet hos dina glas, och rengör även glasen så de skiner, oavsett deras form. Så njut av vilket glas du än har till hands - och oroa dig inte diskmaskinen (och Finish) kan ta hand om resten.

*http://www.winespectator.com/drvinny/show/id/49921