Resterna som är svåra att diska

Best Dishwasher Detergent

För många diskare finns det alltid några tallrikar, kastruller och kastruller som är svårare att diska än andra. Mat som är klibbig, intorkad eller bränd innebär ofta det största problemen, så det kan vara bra att veta vilken slags mat att se upp för ifall du tänkt lämna dem ute för länge utan att diska. För att försäkra dig om att sådan mat inte ska fastna på din disk, se helt enkelt till att de hamnar i diskmaskinen tillsammans med det bästa maskindiskmedlet så snabbt så möjligt. Med Finish har du inget att oroa dig för.

Fett/sockerbeläggning

Om du precis ätit ett mål som lämnar en fettig eller sockrad yta efter sig kan det vara mycket svårt att rengöra. Torkade sockerarter kan vara envisa och skulle tidigare behövt en lång blötläggning. Numera finns Finish Powerball vilken fungerar som en för-blötläggning och som fungerar på de flesta matfläckar - vilket betyder att de kan sättas in direkt i diskmaskinen.

Intorkat

Flingor och annan torr mat kan bli ett problem för din tallrik när du är klar eftersom det som är kvar (när det har torkat) kommer stanna på tallriken. Detta kommer sedan att vara svårt att få bort utan att skölja varmt eller genom en lång blötläggning. Om du inte planerar att köra din diskmaskin direkt efter användning kan du skölja av dem snabbt. Vete, korn och äggröra kan dock fastna, men oroa dig inte om det händer då Finish klarar av dem och de flesta andra intorkade maträtter utan problem.

Inbakat

Det är inte bara dina tallrikar som kan vara svåra att diska för hand. Detta gäller även bakformar, brickor och andra ugnssäkra föremål kan innehålla rester av kokt kött eller grönsaker (beroende på förberedandet). Tomater, till exempel, har en tendens fastna efter en lång tillagning. Att få bort dessa slags fläckar skulle krävas mycket arbete om det inte vore för diskmaskinen.

Inbränt

Mat som har bränt fast i en tallrik eller panna kan vara förödande, men ge inte upp hoppet om dem. Först, skölj tallriken i väldigt varmt vatten så att du ser till att de svarta märkena har blivit sköljda. Som med allting i listan, fortsätt genom att snabbt köra ett diskprogram med Finish vilket borde få jobbet gjort. Mjölk och ost är de största bovarna här, så se till att ha koll när du förbereder en måltid rik på mejeriprodukter.

Muggfläckar

Det är inte bara mat som kan vara svårt att rengöra. Även te (över tid) kan vara svårt att få bort. Det beror på taninerna i te, vilket är ett färgämne som också används när man garvar läder (som heter tanning leather på engelska). Fastän det finns metoder för att få bort dessa fläckar, är det bäst att ta hand om dem med diskmaskinens kraft. Även när fläckarna verkar ha torkat in i muggen kommer den aktiva ingrediensen i Finish att bryta ner dem så att muggarna återigen blir gnistrande rena.