Topp 5 saker som ingen kock bör vara utan

الكشف عن أساطير الماء العسر

Oavsett om du driver en stjärnrestaurang mitt i staden eller ser dig själv som mästaren i ditt eget kök, borde dessa fem saker hjälpa till att överkomma även de minsta bekymmer du kan stöta på…

Grönsaksskärare

Detta magiska redskap fungerar lite som en pennvässare för grönsaker. Den låter dig skapa långa, strimlor av grönsaker av exempelvis zucchini och morötter. Du kan använda den för att lägga till struktur och liv i sallader, dekorera och garnera en favorit på middagen, eller så är det perfekt för att skapa substitut för pasta – speciellt hjälpsam om du går på en låg-kolhydratdiet. Strimlor av zucchini ger dig ett hälsosamt, gott alternativ till linguine eller spaghetti med köttfärssås. Vissa grönsaksskärare behöver inte ens monteras isär för att diskas. Du lägger den endast direkt i diskmaskinen.

Vitlök vridredskap

Om du någonsin har använt en vitlökspress vet du hur frustrerande det är när du trycker ihop handtagen och den mosade vitlöken fastnar på insidan och blockerar hålen som den ska ta sig igenom. Du behöver då ta en kniv och skrapa bort röran. Inte väldigt smidigt. Och att hacka vitlök är svårt. Om du inte är väldigt skicklig med kniven är det svårt att få det finhackat. Ett vridredskap för vitlök går däremot mycket snabbare och enklare. Skär bara bort ändarna klyftan för att dra bort skalet, lägg den sedan i apparaten och vrid på. Perfekt skivad vitlök varje gång utan några rester och det allra bästa – de flesta vridredskap kan du diska!

Glasmätnings-skålar

Så mycket bättre än en kanna eftersom du kan mäta och blanda i den. Många kommer med ett silikonlock så när du lagar pizza, limpor eller rullar kan du ha degen i den. Leta efter en med gjuten hällpip för att minimera droppar. De kan oftast användas i både mikrovågsugnen, frysen och i diskmaskinen. För att försäkra dig om att glaset hålls skinande och att man kan läsa mätningarna, använd Finish Shine and Protect, som förhindrar glaset från att bli grumligt.

Mätningsskedar

Du kanske tänker att du har en matsked och tesked i kökslådan så varför behöver man ett speciellt set? Men hur vet du hur mycket en fjärdedels tesked är? Skedmått är ofta olika. Som du kanske har märkt, för mycket eller för lite av någonting – speciellt när det gäller bakning – kan vara skillnaden mellan succé och misslyckande. Investera istället i ett set med fem mätningsskedar som förvaras ihop med en ring. De kommer i 1/8 tesked upp till en matsked. Välj en med ett smalt huvud som enkelt passar i små syltburkar och ett långt handtag, vilket gör dem lättare att använda.

Flexibla skärbrädor

Dessa hårda, tåliga skärbrädor är mindre än en halv millimeter tjocka så att du kan böja dem så att de kan hälla vad du än tillagar på dem in i en skål, stekpanna eller soptunnan. De kommer oftast tillsammans i ett fem-pack och har olika färger för fisk, kött, kyckling, bröd och grönsaker för att man inte ska blanda dessa. Och du kan hjälpa dem behålla sin hygien genom att sätta dem i diskmaskinen. Använd alltid Finish Rinse Aid: Shine and Protect som hjälper dig ta hand om eventuella prickar och vattenfläckar på plastytor, inklusive i hårt vatten, samt skyndar på torkningsprocessen, så att de är redo för dig nästa gång du behöver dem.