Att hamna i hårt vatten

الكشف عن أساطير الماء العسر

"Hårt vatten" är en fras som du kanske har hört när du har pratat om området där du bor. Det kan betyda att ditt vatten smakar bättre* men det kan orsaka prickar på glas, en hinna på badrumsytan och kalk i din diskmaskin som kan vara svår att få bort för hand.

Vad är hårt vatten?

Vatten är “hårt” när det innehåller relativt höga nivåer av kalcium och magnesium samt andra mineraler. Ju fler mineraler som uppstår i vattnet, desto hårdare kan vattnet bli. Frasen i sig själv sägs komma ifrån svårigheten med att få lödder ifrån tvål - för att ”det är hårt”.

Vattenkokar-effekten

Ett av de lättare sätten at demonstrera effekten av hårt vatten är att ta en titt i din vattenkokare. Om du bor i ett område med hårt vatten kanske du ser en vit, fjällig, substans längst ner i kokaren eller på sidorna om det har funnits där länge utan rengöring. Med tiden kan kalken som du ser ha en effekt på delarna som värmer upp vattenkokaren, vilket kan minska effektiviteten. Din vattenkokare kan koka långsammare eller till och med gå sönder om du inte rengör eller ersätter den.

Hur man hanterar uppbyggnad av hårt vatten

I din diskmaskin kan hårt vatten ge två resultat: grumliga glas och uppbyggnad av kalk. Det finns flera sätt som du kan hantera detta problem på: allt från enkla rengöringstips till en ny tank till ditt hem.

  • Finish Special Salt kan hjälpa dig att undvika kalk i diskmaskinen och på disken, genom att vattnet i maskinen mjukas upp. Det förbättrar rengöringsprestandan genom att förhindra prickar och vattenfläckar som hårt vatten kan lämna på din disk.
  • Uppnå ett perfekt torrt resultat utan matrester eller vattenfläckar med Finish Sköljmedel Shine & Protect. Det sparar dig tid, genom att sprida ut vattendropparna, och lämnar din disk skinande ren.

*http://www.wisegeek.com/what-is-the-difference-between-soft-and-hard-water.htm#didyouknowout