Damma av diskmaskinen!

Dishwasher Cleaner Benefits

Så du flyttar in i en ny bostad och, hurra, den har en diskmaskin! Du har dock ingen aning om hur länge det har gått sen den senast har använts – eller hur bra den fungerar. Här är några enkla steg att ta innan du använder den.

  1. Börja med att lägga in en diskmaskinstablett och sätt maskinen på en normal disk. Gå inte för långt därifrån eftersom syftet med det här programmet inte bara handlar om att fräscha upp den och få bort gammal lukt, utan även att se om den läcker. Placera nu en flaska Finish Dishwasher Cleaner i maskinen och kör ett program till. Rengöraren kommer ta bort allt fett och kalk och lämna din diskmaskin 100 % ren och doftande fräsch.
  2. Om vi utgår ifrån att det inte fanns några läckor, stötar eller skramlar som kräver ett besök av en reparatör, vänta tills maskinen har kylt ner sig och ta sedan bort hyllorna, bestickkorgen och spolararmen. Se till att hålen i spolararmen är rena så att vatten kan rinna igenom dem utan motstånd. En tandpetare kan hjälpa dig att ta bort det som eventuellt stoppar den.
  3. Fyll en skål med varmt vatten och blanda i ett starkt flytande diskmedel. Torka av insidan av maskinen, och lägg extra mycket uppmärksamhet på områden runt dörren där mat och avfall kan samlas. Använd en bomullstuss för att torka runt dörröppningen för att se till att det är rent och vattentätt.
  4. Inspektera gallerna längst ner i diskmaskinen där det mesta av vattnet samlas. Ta bort eventuella matrester. Gör samma sak med filtret och bestickkorgen, som även de kan samla på sig matrester. Du kan behöva använda en gammal tandborste för detta för att komma åt i alla skrymslen och vrår.
  5. För att undvika uppbyggande av kalk i din maskin, lägg in Finish Dishwasher Salt. Saltet mjukar upp vattnet i hårda vattenområden, så att inte bara kalk undviks, utan även vattenfläckar på dina glas och disk. Återställ armarna, hyllorna och bestickkorgen.
  6. Avsluta med Finish Sköljmedel som inte bara hjälper till att förhindra vattenfläckar på dina glas och porslin utan även sköljer av rester. Sätt till sist dit en uppfräshare till diskmaskinen till den övre hyllen för en ren, fräsch doft varje gång du öppnar dörren.
  7. Ta tillfället i akt och ge utsidan en rengöring med en fuktig trasa.