De fem viktigaste sakerna att tänka på när du flyttar

Dishwasher tablet made of

Oavsett om du ska köpa ditt nästa hus eller om du har bestämt dig för att fortsätta hyra någon annanstans, har du gjort ett stort beslut att byta hem – gratulerar! Här tittar vi på de fem viktigaste sakerna att tänka på innan du flyttar.

Pengar spelar roll

Den viktigaste saken är att räkna ut vad du har råd med. Titta på din inkomst och ta reda på hur mycket du behöver till mat och levnadskostnader, räkna in utgifter som du redan är bunden vid – din bil eller mobil, till exempel. Titta nu på det du har kvar. Du behöver pengar till ditt lån eller hyra OCH elräkningar – vatten, bensin och elektricitet, och kanske en serviceavgift.

Om du hyr, ingår mycket i dessa räkningar - speciellt om du ska dela bostad. Om inte, kan säkert hyresvärden eller en tidigare hyresgäst ge dig en summa på hur mycket det kan kosta. Glöm inte extra kostnader som bredband och hemförsäkring m.m. Och allt som du betalar direkt – deposition för hyra, byråkostnader och så vidare.

Läge, läge, läge

Nu har du tänkt på hur du ska bo, då är det dags att tänka på var du ska bo. Tänk på kostnaderna av restid till skolan eller jobbet, avståndet mellan dina vänner och familj och där du tillbringar mycket fritid. Uteslut inte något utan att du har gått omkring i området först. Samma sak, välj inte något där du inte har tillbringat tid i området heller.

Behov mot vilja

Så, nu har du hittat din perfekta lya – vad behöver du för att flytta in? Du kommer behöva det viktigaste som en sang att sova i, köksapparater och såklart någonstans att sitta. Familjen kan vara perfekt för att låna dig större föremål tills du har råd med dina egna möbler och de kan donera porslin, sängkläder, köksprylar m.m. Du vill att ditt nya hus ska kännas som ett hem, speciellt efter en lång dag på jobbet vill du se fram emot att komma hem och ta det lugnt. Det är därför det är viktigt att ha en diskmaskin. Förutom att vara en nödvändig apparat i köket, gör en diskmaskin allt hårt arbete för dig så att du kan tillbringa mer tid med att ta det lugnt och göra det du vill göra. Då du samlar på dig allt du behöver för ditt nya hem, är det en bra idé att göra en lista på vad du behöver och en separat lista på vad du vill ha så att du kan prioritera.

Gå på en (försiktig) shoppingrunda

Nu kan du fylla i luckorna. Det är de självklara sakerna som du måste ha – ett kylskåp, spis, bestick och stekpannor. Tänk även på alla de små saker som du behöver som sängkläder och soptunna, flasköppnare, skålar och så vidare. Det blir snabbt många saker så det är en bra idé att prioritera om du behöver spara pengar till att köpa vissa saker en annan gång.

Gör det lätt att flytta

Oavsett om du använder en flyttfirma: ta hjälp av dina vänner och familj eller gör många rundor med din egen bil - att flytta är stressigt. Lyft av lite börda genom att förbeställa en kasse från stormarknaden till ditt hem som anländer strax efter du gör det. Du behöver städ-produkter för att rengöra skåp och fräscha upp badrummet.  

Om du har en diskmaskin, se till att du har diskmaskinstabletter! Finish Quantum Max Shine & Protect ger dig briljant rengöring och glans som du kan förväntar dig – samt skyddar dina nya glas från korrosion. Det är även viktigt att rengöra diskmaskinen innan du använder den första gången. Prova Finish Maskinrengöring, på detta sätt kan du slappna av och vara säker på att din diskmaskin är ren och redo att användas. Trots allt, det sista du vill göra första natten i ditt nya hem är att diska för hand…

Sist men inte minst behöver du mycket te och kakor – och kanske ett glas av något uppfriskande för att fira när allt jobb är över!

*Skyddar inte mot mekanisk skada eller återuppbygger redan skadade föremål