Den oälskade diskmaskinen

Diskmaskiner diskar I genomsnitt 8,000 diskgods per år – det blir en hel del smuts, fett och kalk som passerar genom din maskin.

I dagens moderna hem blir rengöringsmaskiner ofta försummade när det kommer till service och underhåll och man gör oftast ingenting åt det förrän de slutar fungera eller börjar ge sämre resultat. Det är en vanlig missuppfattning att maskiner som är byggda för att göra rent också rengör sig själva – det kan inte vara mer fel.   

Problem som kan uppstå när man inte använder Finish diskmaskinrengöring

Det är helt i sin ordning att låta din diskmaskin gör det tuffa jobbet som det innebär att diska, men det är lika viktigt att ta hand om din maskin på samma sätt som den tar hand om dig.

Det finns några indikationer som talar om för dig att din diskmaskin behöver rengöras. Dessa är:

  • Dålig lukt

Att regelbundet använda din diskmaskin, kan över tid bygga upp fett och smuts i delar av maskinen som du inte ser. Detta kan till sist orsaka att maskinen börjar avge dålig lukt.

  • Kalkavlagringar

Om du bor på en plats med hårt vatten, kommer du troligen att uppleva kalkavlagringar som sätter sig i din maskin vilket kan försämra diskresultatet. Finish Diskmaskinssalt kan hjälpa till att mjuka upp vattnet vilket inte bara förstärker effekten av ditt diskmedel, utan också hjälper till att förebygga fläckar av vattenmärken på din disk.

  • Disken kommer ut smutsig

Över tid kan fett och partiklar av matrester sätta sig i delar av maskinen som du inte kan se. Men bara för att de inte syns, betyder det inte att de inte finns där. Dessa rester kan försvåra vattengenomströmningen i din maskin och om du inte hittar ett sätt att rengöra de svåråtkomliga ställena, kommer du att ha en smutsig diskmaskin som ska försöka göra rent din disk.

Lösningen? Finish Diskmaskinrengöring

Finish Diskmaskinrengöring fungerar på alla diskmaskiner. Så oavsett storlek eller utformning, kommer din disk att garanterat komma ut renare och din diskmaskin kommer att dofta fräscht, tack vare 5 x Power actions:

  • Rengör svåråtkomliga delar
  • Neutraliserar dålig lukt
  • Löser upp fett
  • Avlägsnar kalkavlagringar
  • Hjälper till att underhålla diskmaskinen 

Bruksanvisning

Att göra rent din diskmaskin är inte så tidskrävande som man kan tro. Efter att du tagit bort eventuella matrester från filtret finns det inga skäl att gå ner på knä och börja skrubba, eftersom en gnistrande ren diskmaskin är lätt att åstadkomma tack vare Finish Diskmaskinrengöring;

Steg 1: Ta bort förseglingen från toppen av flaskan, lämna hatten på.

Steg 2: Placera den försiktigt upp och ner på botten av din diskmaskin (där du vanligtvis skulle sätta en tallrik)

Steg 3: Kör din diskmaskin på ett program som har en temperatur på minst 65 grader

Kom ihåg: använd bara Finish Diskmaskinrengöring när din diskmaskin är tom och tillsätt inte diskmedel.

Använd Finish Diskmaskinrengöring en gång i månaden för att säkerställa att din maskin fungerar med optimal effektivitet när den arbetar med att ta hand om problem som över tid kan försvåra rengöringen av din disk.