Det mest effektiva sättet att ladda en diskmaskin

Rinse Aid

Om du har hamnat här vill du förmodligen veta det effektivaste sättet att ladda en diskmaskin. Du kanske har haft dina knep eller tricks för att få skinande disk varje gång eller några tankar på hur du kan göra detta galant. Allt från hur du placerar porslinet, till hur du bäst laddar översta och understa hyllan - här hjälper vi dig att få ut det bästa med din disk genom effektiv placering.

Börja längst bak

Enkelt sagt, börja med att sätta in disken längst bak. Att ladda din diskmaskin kan göras till en mindre börda genom att du inte blockerar något på vägen. Genom att ladda framifrån, kan det vara mycket svårare att lägga in tallrikar (även små) i diskmaskinen. Vi rekommenderar att du placerar de största tallrikarna längst bak och de minsta längst fram. Detta underlättar för vattnet också, men gör främst så att du enkelt kan ladda maskinen. Om du har ett par tallrikar kan du separera dem på olika rader (så att den bakre vänstra delen är för större tallrikar, men den främre högra delen är för skålar, till exempel). På detta sätt behöver du inte placera dem som om du spelar Tetris, utan istället placera allt på sin plats.

Fyll upp

Vårt första tips är förmodligen det viktigaste: att fylla en diskmaskin så det nästan inte är något rum kvar är det mest effektiva sättet att diska. Effektivt, då det sparar dig energi och pengar att diska en stor maskin istället för två halvfulla. Det kommer även göra så att du slipper diska två gånger. Självklart beror detta på storleken på din familj eller ditt hushåll, men även om du diskar en gång i veckan är det bäst att ladda så mycket du kan, istället för att diska varje dag.

Tung disk

Beroende på vad du sätter in i diskmaskinen, finns det ofta instruktioner som säger vilken hylla eller position som du ska diska nytt porslin eller glas på. Som en tumregel bör koppar, glas och andra dryckeskärl placeras på översta hyllan, medan porslin, grytor och kastruller bör sättas på nedersta hyllan. Detta hjälper både vattnet att fördelas jämt, men förhindrar även din diskmaskin från att ta skada eller till och med välta!

Perfekt glans varje gång

Om du vill vara effektiv är det sista du vill göra att köra en maskin två gånger på grund av rester eller smuts. Vårt sista tips för en effektiv diskning är addera en dos av Finish Sköljmedel som sköljer bort rester och hjälper till att förhindra vattenfläckar, medan det skyddar disken för ett skinande resultat. Du behöver inte tillbringa tid på att inspektera varje glas och det går snabbare att torka upp. Med lite hjälp från sköljmedel laddar du ur din diskmaskin på nolltid.

Även ett diskmaskinsproffs vill ha de mest effektiva resultaten vid varje laddning. Vi hoppas att dessa laddningstips ger dig bättre resultat varje gång.