Rengör din diskmaskin

2 Detox Your Dishwasher

Diskmaskinen är utan tvekan en av de hårdast arbetande apparaterna i ditt kök. Efter perioder av normalt användande, eller likväl korta perioder av mycket intensiv användning, kan din diskmaskin börja krångla när den blir täppt med fett, avlagringar, matrester och kalk. Om du börjar märka att din diskmaskin inte fungerar som den ska, kan det var dags att ge den behandling den behöver. I denna guide kan du lära dig hur du rengör din diskmaskin, del för del, för att den ska fungera som den ska.

Delarna

När du öppnar din diskmaskin hittar du några delar som du kan rengöra själv. Filtret i botten av diskmaskinen, hyllorna och till och med diskmaskinsarmen går att ta bort. Detta betyder att du även kan nå de svåra ställena som inuti diskmaskinsarmen eller under filtret, för att se om det finns rester av mat kvar. När luckan är öppen, ta en titt i hörnen på diskmaskinen och se om de behöver rengöras. Om du ser några rester kan du ta bort dessa med en svamp eller en tandborste och lite varm tvål. Folk brukar glömma bort gångjärnen, vilka ofta fylls med smuts. Rengör även dessa med en tandborste, du kommer se skillnaden inom några sekunder!

Rengöra diskmaskinen

Det är inte bara de synliga delarna i en diskmaskin som behöver rengöras, pumparna, rören och diskstället behöver också rengöras, speciellt om de har arbetat på övertid. Att använda en kraftfull maskinrengöring är den bästa metoden för att få en ordentlig rengöring av diskmaskinen - detta kommer hjälpa till att avlägsna kalk och hålla vattnet rinnande som det ska.

För att rengöra en diskmaskin på bästa sätt, använd Finish Maskinrengöring för att få bort fett, avlagringar, och kalk som kan lagras i de gömda men viktiga delarna i en diskmaskin. Finish Maskinrengöring sköljer igenom och rengör alla dessa dolda delar, vilka kan hantera ett helt kilo av fett som passerar därigenom varje halvår. Det dubbla lagret sammansättningar attackerar och attackerar fettet och kalken samt hjälper till att neutralisera dåliga lukter.

För att använda maskinrengöringen, ta av locket och sätt in den i diskmaskinen upp och nervänd. Sätt sedan på diskmaskinen på högsta möjliga temperatur och kör en tom maskin. När maskinen är klar kommer din diskmaskin vara ren och dofta fräscht.