Diskad och besviken: Orsaker till varför din diskmaskin inte diskar rent

Dishwasher Cleaner

Diskmaskiner gör det så lätt att göra disken ren. Istället för att vara tvungen att diska separat för hand, är det en bra känsla att ha alla dina tallrikar, köksredskap och bestick undanstoppade för ett diskprogram. Bara en liten stund senare kommer din disk vara ren, gnistrande och torr! Likväl, för var 99:e disk som är perfekt kan du stöta på en som inte helt fullt rengör din disk. Om det händer kan det bero på flera olika orsaker. I den här artikeln kommer vi redogöra för några av dessa, samtidigt som vi ger dig tips för att gå perfekt resultat varje gång.  

Symptomen

Det finns några typiska symptom på en underpresterande diskmaskin. Den vanligaste är oren disk, kastruller och redskap som har smuts kvar, men några andra kan vara att det inte är någon dränering (som lämnar stillastående vatten i din diskmaskin) eller en otrevlig lukt. Detta är tecken på att någon del av din diskmaskin inte fungerar lika bra som den ska göra.

Orsakerna

Det finns många saker som kan förhindra din diskmaskin från att rengöra ordentligt. Hårt vatten som sätter sig i antingen driftsdelarna eller rören kan till exempel förhindra flödet av vatten från att avtappas eller spridas. En annan orsak är att din diskmaskin ibland kanske inte avslutar sin diskning, så vatten som har diskat halva maskintiden stannar i din diskmaskin.

Det främsta skälet till att din diskmaskin inte högpresterar kan vara för att den behöver en gammal hederlig rengöring. Blockeringar, uppbyggnader och annat minskas med Finish Maskinrengöring.

Lösningen

  1. Inspektera delarna för hand för att se om det finns några blockeringar. Dessa kan vara större bitar av mat, eller små delar av redskap som kan ha fastnat i diskmaskinens filter. Om du hittar något, ta bara bort filtret och töm innehållet innan du ersätter det.
  2. Skrubba hårt för att rengöra vissa delar så som hörnen i din diskmaskin, gångjärnen eller hålen på diskmaskinsarmen. Detta kan hjälpa till att lösgöra större blockeringar. Ett maskinrengöringsmedel gör större delen av jobbet - till och med rören rengörs.
  3. Slutligen, rengör din diskmaskin konsekvent, antingen efter 100 diskningar eller varje månad beroende på användningen. Detta görs genom att använda maskinrengöring och köra en tom maskin. Finish Maskinrengöring tar bort fett, kalk och rensar din diskmaskin, så att din diskmaskin kan presetera på topp.