Hur din diskmaskin sparar dig så mycket mer än pengar

Dishwasher reviews

Speciella måltider med vänner och familj är en möjlighet att visa vår hängivenhet för varandra och frossa i god mat och bra konversationer. Det finns dock inget som att handskas med högar av smutsig disk efter att alla har gått hem, vilket tar bort glansen av en underbar måltid. Oavsett om det är efter en mitt-i-veckan-måltid för två eller en överdådig söndagslunch, inkräktar att diska upp för hand på vår dyrbara tid. Studier säger att vi tillbringar ungefär fyra timmar i veckan vid diskhon. Vem tur är det att ”ta hand om disken” är också en invit till familjetjafs – argument kan snabbt eskalera, där det slutar med att den som vill sluta fred tar hand om jobbet för att behålla harmonin i huset. Låt diskmaskinen lösa upp både bråken och fett och smuts. Laboratoriestudier avslöjar att det tar nio minuter per program att lasta in och lasta ur disken, jämfört med 60 minuter som det tar att diska en full maskin för hand. Detta ger dig mer tid att ta det lugnt och göra något produktivt.

Det grönare, renare och billigare alternativet

Att använda din diskmaskin betyder också mindre skuldkänslor för påverkan på naturen. En diskmaskin använder, i genomsnitt, 12 liter vatten per program och använder och värmer endast upp den exakta mängden som behövs (den totala energikostnaden för att köra ett fullt program är endast 2 kr*). Att diska upp samma antal mängd tallrikar för hand skulle betyda 49 liter vatten som rinner ner i avloppet*. Genom att använda en diskmaskin får du även renare disk – de tar snabbt bort bakterier och envisa matpartiklar, då de diskar normalt sätt mellan 55 och 75 °C. I jämförelse, är en vanlig varmvattenkran 50°C.

Bäst för frid i sinnet

En extra bonus för det genomsnittliga upptagna hushållet är att genom användning av en diskmaskin diskar du inte disken i samma sink dom du använt för att rengöra dina smutsiga skor eller där du sköljt av matskålar för djur. Vissa av bakterierna som djur bär på, som salmonella och stafylokock, kan ge människor infektioner – rengör och desinfektera dina husdjurs skålar regelbundet med separata dukar utanför diskhon*.

Om du summerar allting, spelar din diskmaskin en stor roll i välbefinnandet i ditt hem, oavsett om det gäller att skydda din hälsa och fritid, agera som en fredsmäklare i hemmet eller att visa sina referenser som en miljökämpe. Det finns inte mycket mer att säga än att vi litar på den fläckfria rena disken som vi tar för givet!

*http://www.dailymail.co.uk/news/article-98342/Britons-working-48-hours-week.html *Finish/Boschh - Dishwasher or Sink: Which Uses More Energy? *http://www.dettol.co.uk/healthy-homes/pets/pet-specific-cleaning-issues/