Vad gör diskmaskinssalt så effektivt?

6 Finish Salt The Benefits

Vad gör diskmaskinssalt så effektivt?

Salt är en vital del av matlagning och kan verkligen lyfta fram smaker och göra skillnad mellan smaklöshet och briljans. Fördelarna med salt sträcker sig bortom matlagning och in i diskmaskinen. Att håll diskmaskinen laddad med Finish Special Salt är nödvändigt för att bibehålla kvalitén och för att den rena disken alltid ska vara skinande ren. Tanken på att lägga salt i en maskin kan tyckas lite konstigt, så vi har satt ihop en lista med fakta om salt i diskmaskinen för att hjälpa dig att förstå varför det är så viktigt:

  1. Diskmaskinssalt är Natriumklorid, samma kemikalier som bords- och havssalt består av. Tyvärr kan man inte ersätta det med annat salt, eftersom att det är speciellt framtagen för att inte innehålla järn och karbonater som andra salter kan innehålla och vilket faktiskt kan öka vattnets hårdhet och skada diskmaskinen.
  2. Det blandas inte med det vatten som sköljer din disk (då blir ju disken salt). Istället flödar det igenom sköljmedelsenheten innan det försvinner ner i avloppsvattnet.
  3. Det fungerar genom att tillföra natrium till de "jonbytarhartser" som mjukmedlet innehåller. När dessa reagerar med natrium, fungerar de för att locka och dra till sig de magnesium- och kalciumjoner som orsakar hårt vatten.
  4. Det har mycket större granuler än vanligt salt, vilket gör att de löses upp långsamt. Om de var mindre, skulle de riskera att blockera att sköljmedlet kommer ut.
  5. Vanligt salt innehåller ett särskilt medel som förhindrar att det klumpar sig när det kommer i kontakt med vatten, så att mjukmedlet kan komma ut. Det är också en av anledningarna till att man inte ska använda disksalt.

Salt i diskmaskinen?

För att börja använda diskmaskinssalt måste du först hitta saltenheten som ofta är placerad i botten av diskmaskinen. Skruva upp locket och häll i saltet. Om utrymmet är fullt av vatten kan du ändå hälla i saltet eftersom det kommer lägga sig på botten. Saltet kommer ändå blandas med vatten senare så det gör ingenting om det inte är torrt. Skruva på locket och använd sedan som vanligt. De flesta avhärdare har en justerbar inställning för vattnets hårdhetsgrad, så se till att den är korrekt inställd för att ge bästa resultat. Om du är osäker på vattnets hårdhet kan du kolla med din vattendistributör eller med kommunen.

Så hur galet det än verkade från början används salt från att förhöja smakerna i din matlagning, till att tallriken maten äts ifrån återigen blir ren. Håll koll på saltnivåerna i din diskmaskin och fyll på med Finish diskmaskinssalt när det behövs, så att disken kommer ut skinande oavsett vilket vatten du har.