De svåraste sakerna att få plats med i diskmaskinen

The Most Efficent Way To Load A Dishwasher

Vi har alla några udda saker i våra köksskåp, formen som vi fick i födelsedagspresent och som aldrig kommer till användning, eller de moderna glasen som du är mycket osäker på vart de kom ifrån. En del saker hamnar helt enkelt längst in i skåpet och samlar damm, och de är svåra att diska. Här kommer några smarta knep när det gäller att sätta in saker som konstiga former i diskmaskinen.

Det är en bra ide att börja från botten och sätta in de stora och tunga sakerna, ta sedan saker som koppar, glas och plastsaker på toppen.

Grytor och Stekpannor

Stora föremål, så som grytor och stekpannor, ska placeras på nedre hyllan. Saker som ugnsgaller och bakplåtar kan placeras på sidorna så att de inte hindrar vattnet och lämnar plats till övrig disk. Grytor kan ta upp mycket utrymme, tänk på att placera dem så de kan rengöras både på insidan och utsidan.

Glas

Det är oftast inga problem att sätta glasen på hösta hyllan (om de kan diskas i diskmaskin). Men vissa karaffer eller glas, såsom champagneglas på fot, måste placeras på nedersta hyllan för att de andra sakerna ska få plats.

Bestick

Gafflar och skedar ska placeras med skaftet nedåt i bestickslådan. Knivar kan ställas både upp och nedåt, men de kanske är lättare att plocka ur om de har skaftet uppåt. Större föremål så som spatlar, slevar och tänger kan orsaka problem om de placeras fel i bestickslådan, sådana föremål är bättre att lägga på den översta hyllan mellan koppar och glas.

Plast

Om diskmaskinen är av en äldre modell med ett exponerat värmeelement – som oftast är placerat på botten – är dina plastsaker i riskzonen för att bli skeva om de tvättas på nedersta hyllan. Därför är det en bra idé att diska plast tillsammans med koppar och glas på den översta hyllan.

Udda former

Saker med lite udda form, till exempel äggkoppar eller större tallrikar, kan behöva att man testar sig fram. Hyllan på botten är en bra plats att börja på, men se till så att det finns mycket utrymme i mitten så att det inte hindrar vattnet från att spola.

Där har du det, förhoppningsvis har den här guiden lett till att du inte längre behöver oroa dig för det som står och dammar längst in i skåpet och du har fler alternativ till din nästa middagsbjudning eller söndagsbrunch.