Felsöka din diskmaskin

Dishwasher Cleaner

Här är våra fem vanligaste problem som människor stöter på när de ska tömma sin diskmaskin. Vi berättar vad som orsakar dem och hur man kan lösa dem.

Mjölkiga glas

I hårdvattenområden bildas mineraler – huvudsakligen kalcium och magnesium – vilka kan byggas upp med tiden och lämna en hinna på dina glas. Hårt vatten kan också skada din diskmaskin. Så, för att skydda både dina glas och din apparat från kalk, använd Finish Diskmaskinssalt för att öka effektiviteten i din maskins inbyggda system som mjukar upp vattnet. Frekvent diskning kan också skapa korrosion på glasen som blir ännu ett problem för kalken. Om du sätter in Finish Dish and Glass Protector i ditt program kommer problemet bekämpas och dina glas kommer bli skinande igen.

Saltsmak

Om du märker att kopparna smakar salt kan du ha överfyllt din maskins saltdispenser. Om du spiller Finish Salt när du fyller på se till att spola bort det. Kolla så att locket på din dispenser sitter på ordentligt och att inget läcker under diskningen. Om problemet kvarstår kanske du behöver ringa en mekaniker då ventilen som släpper in vattnet i maskinen kan vara blockerad.

Gryniga serviser

Om din disk känns grynig och fläckig av matrester kan de ha att göra med hur du stapler – du kanske har överladdat din maskin, staplat tallrikar för nära varandra eller staplat disk på varandra. Tänk på hur du ladder din diskmaskin för att få maximal vattencirkulation. Du bör också titta på spolarmarna så att de inte är blockerade – häll vatten igenom dem för att se om de små hålen innehåller smuts eller matrester. Du kan rengöra dem med en tandpetare. Tvätta även filtret för att försäkra dig om att smutsigt vatten kan rinna av ordentligt. Innan du sätter på maskinen igen, använd Finish Maskinrengöring för att ta bort fett och kalk som kan byggas upp i din apparat. En ren diskmaskin betyder ren disk.

Fläckade bestick

Om sur och salt mat stannar på besticken för länge kan det lämna märken och matta av så det är alltid en bra använda ett för-sköljprogram om du inte är redo att sätta på ett helt program direkt. Du bör heller inte överfylla bestickkorgen. Om bestick vidrör varandra – speciellt om det är rostfritt stål och silver – kan det göra så att besticken mattas av och skapa gropfrätning (hårdheten du känner när du sveper ditt finger över dem). Finish Spolglans kommer skynda på torkningsprocessen. Till sist, använd Finish Quantum Max Shine and Protect diskmedel, som erbjuder ett inbyggt skydd för silver för att hjälpa till att bekämpa dessa problem.

Vita prickar på dina glas och disk

Återigen beror detta på hårt vatten så titta efter på din apparats saltnivå, fyll på sköljmedlet och använd alltid Quantum Max diskmedel som erbjuder ett inbyggt skydd mot prickar och märken samtidigt som det levererar skinande glans.

Ta reda på om du bor i ett område med hårt vatten genom att klicka här.

*Skyddar inte mot mekanisk skada eller återuppbygger redan skadade föremål.