Hur du får ut det mesta av din diskmaskin

Dishwasher -cleaner

Att veta hur man får ut det mesta av sin diskmaskin är halva slaget i kriget för att försäkra sig om ren och skinande disk. Den andra halvan, är att sätta kunskapen i praktiken. Vi kan hjälpa till eftersom vi är Finish och vi kan sådant här. Allt som krävs är lite omvårdnad och några diskmaskinsprodukter.

Förberedelser

När du förbereder din diskmaskin med disk menar vi inte att skapa själva disken! Skrapa enkelt bort större bitar mat i en kompost eller en soptunna och sätt in tallrikarna längst bak i diskmaskinen. Här är det bäst att börja längst bak med de största tallrikarna och de mindre tallrikarna kan placeras längst fram. Enkelt! Nu kan du välja vilket program som du tycker passar – ett högt program för föremål som matlagningsbrickor och andra fettiga föremål och ett lägre för känsliga glasvaror är ofta ett gott råd, men din diskmaskinstillverkare ger dig ofta mer instruktioner på din individuella diskmaskin. När du väl har valt program, lägg in en diskmaskinstablett och stäng luckan.

Diska

Denna del är helt och hållet upp till diskmaskinen. Låt den göra sin grej, den tar hand om det hårda jobbet åt dig. Nu kan det vara en bra tid att damma av skåp, bordsskivor och lådor där du förvarar dina föremål, för att hålla dem rena även efter diskningen.

Eftervård

När du har tömt diskmaskinen och lagt undan allting, kanske du tror att jobbet är gjort. I de flesta fall har du rätt men vi rekommenderar att du kör din diskmaskin med Finish Maskinrengöring varje månad. Finish Maskinrengöring hjälper till att rengöra de gömda vitala delarna i din maskin och tar bort uppbyggnad av fett och kalk.

Lugn och ro

När du lämnar en full maskin åt din diskmaskin med vetskapen om att disken kommer vara skinande och ren, kan du med säkerhet veta att du får ut det mesta av din tid – ingen mer sköljning i sinken eller diska för hand. En diskmaskin är så enkel som att stoppa in en Finish diskmaskinstablett, trycka på en knapp, och stänga dörren. Gå nu ut och njut av livet!

Älska din diskmaskin. Ge den Finish.