Hur man väljer diskmaskin

4 Dishwasher Hacks

Så du funderar på en diskmaskin? Men vilken sort passar in i ditt kök och din familj? Läs denna enkla guide för att underlätta valet av den bästa modellen för dig.

Bänken

Om du har en begränsad yta i köket och föredrar att inte ta bort några skåp, är en bänkdiskmaskin det perfekta alternativet.

De börjar på 50 cm x 50 cm (inte större än en stor mikrovågsugn) och en bänkmodell har rum för upp till sex bordskuvert vilket gör den perfekt för singlar, upptagna människor, små familjer och även för husvagnar och mobila hem.

Även om en bänkdiskmaskin inte monteras in så kopplas den med din kökskran och sköljer ner vattnet i diskhon. De erbjuder exakt samma rengöringskraft som en vanlig diskmaskin och använder alla de vanliga Finishprodukterna. Eftersom att maskinen inte monteras in, innebär det att du kan ta med dig den när du flyttar. Ett perfekt val för de som hyr bostad.

Slimline

45 cm av skåpsyta är allt du behöver för att få en slimline-diskmaskin att passa i ditt nätta kök – och tjäna många viktiga minuter som du annars skulle spenderat om du diskat för hand.

Slimline-diskmaskiner kanske är 15 cm smalare än en normal diskmaskin men de erbjuder ändå en utmärkt rengöringsförmåga. De rymma 90-100 föremål – eller 9-10 bordskuvert – vilket gör dem utmärkta för ett par eller en liten familj.

Slimline modeller, som kan kosta mindre än 2500 kr, kan vara antingen fristående eller, om du föredrar ett enhetligt utseende, kan du välja en integrerad slimline som kan döljas bakom en skåpslucka.

Den normala storleken

Om du har en upptagen växande familj eller älskar att underhålla och du har rum för att få plats med en normal stor apparat, är det här maskinen för dig.

Du kan antingen välja en fristående diskmaskin som behöver 600 mm plats, eller, ännu en gång, om du vill ha enhetlighet med dina skåp så kan du välja en halvt-integrerad diskmaskin. En helt integrerad diskmaskin är helt och hållet gömd bakom en dörr, en halvt-integrerad maskin har en panel som matchar resten av ditt kök men knapparna syns. Integrerade maskiner brukar vara lite dyrare och lite mindre för att rymma dörren.

De normalstora diskmaskinerna har kapacitet för 12-15 bordskuvert och brukar oftast ha en timer. De har ljudreducerande system och uppnår maximal energieffektivitet.

Så där har du det, det finns en diskmaskin som passar varje hushåll och allt du behöver göra är att välja!