Husregler

Dishwasher tablet made of

Varje hem har sina egenheter. Från sovscheman till duschtider - vissa familjer eller delade hushåll har flera val att göra tillsammans. Med så mycket att tänka på, glömmer många bort saker som gör allas liv lättare – som din diskmaskin. Här går vi igenom några saker som kan spara dig tid och energi, samt stress.

Regel 1 – Att ladda

Det finns alltid någon i hushållet som drar den största bördan när det gäller sysslor. Utan vidare diskussion av sysslorna kan detta leda till frustration, speciellt eftersom det kräver mycket böjande när man laddar en diskmaskin. För att förhindra dessa, gör upp ett veckovis- eller månadsschema av ansvar som gör så att alla är inblandade i att ladda diskmaskinen. All bör ladda sina egna redskap, men om det inte funkar så är detta en bra regel för ett delat ansvar hemma.

Regel 2 – att sätta en tid för disk

Att bestämma när det är bäst tid att sätta på en diskmaskin kan spara dig mycket krångel. Detta kan bero på några olika faktorer.

  1. När kommer folk behöva använda disken?
  2. Vem kommer sätta på diskmaskinen? Oftast är den bästa tiden att sätta på diskmaskinen över natten (eller precis efter middagen) eller efter frukost. Detta beror på att de flesta personer inte är i huset under dessa tider, men de behöver det som finns i diskmaskinen till frukost eller middag. Detta kan ändras lite under helgen.

Tidtabellen kan även göra det lättare att bestämma vem som ska sätta på diskmaskinen och sätta in diskmaskinstabletterna. För familjer kan det vara ett bra steg upp för barn att ha det här ansvarsområdet.

Regel 3 – Stapla tallrikar

Vissa kanske sätter stora tallrikar längst bak i maskinen, medan andra bara sätter dem där de får plats. Vissa kanske placerar skålar bredvid varandra medan andra sätter in dem i den ordning som de används. Det är bra att diskutera var man ska sätta saker och hur man kan maximera en disk genom att sätta mindre föremål bredvid varandra. Skålar och mindre tallrikar kan stå på ena sidan av maskinen, med större tallrikar på den andra. Om allt har sin plats, kommer det göra laddning och urplockning så mycket lättare. Ett snabbt sista råd, försök använda diskmaskinen när den är full. Oavsett hur ofta den används, kommer du bli mest effektiv om du diskar alla tallrikar på en gång. Varje disk. Varje gång. Älska din diskmaskin. Ge den Finish.