Min ultimata middagsbjudning

Cloudy Glasses

Middagsbjudningar kan vara både en dröm och en mardröm om du är stressad. Mellan planering, matlagning och att hålla en konversation (och dryckerna) flytande, kanske du ibland önskar att allt kunde fixas med en vift av en trollstav! Vi frågade några av våra favoritbloggare hur deras ultimata middagsbjudning skulle se ut om tid, budget, och matlagningskunskaper inte spelade in: vilka skulle du bjuda in, vad skulle du äta och vem skulle diska efteråt?

“Som en upptagen mamma till två, drömmer jag ofta om att komma bort från allt, så när Finish bad mig berätta om en ultimat middagsbjudning, var det inte svårt att tänka sig vad den skulle innehålla. Till att börja med är det en självklarhet att bjudningen endast skulle inkludera vuxna (ledsen ungar!). Ernest Hemingway pratade en gång om Madrid, där han beskrev staden som en stad där ingen gick och la sig förrän de hade “dödat natten” och efter att jag besökt staden nyligen och förälskat mig i stället, vore staden perfekt som bakgrund till min ultimata middagsbjudning.

För mig skulle en perfekt kväll handla om maten, dryckerna och bra sällskap. Människor fantiserar ofta om kändisar som de skulle bjuda in till deras perfekta middag, men jag föredrar sällskapet av goda vänner framför främlingar så alla mina vänner skulle vara där, inklusive vänner som bor tusentals mil iväg som jag inte sett på länge. Miljön skulle vara på 1920-talet för glamouren och stilen. Vi skulle börja med några drinkar och snittar innan vi fortsatte med stora tallrikar med aptitretande tapas som vi skulle dela och glatt prata över. Vinet skulle flöda och så även konversationen.

Vi skulle skåla till musik av Patty Smith, Bruce Springsteen och Lou Reed och bli underhållna av ståuppkomikern Bill Hicks. Desserten skulle innehålla fina makarons från Champs Élysée i Paris och färskbryggt Blue Mountain-kaffe. Städningen skulle vara minimal – kalkiga glas och fettiga tallrikar skulle torkas av, av någon annan och ställas in i diskmaskinen så vi kunde koncentrera oss på att se till att natten var bra och riktigt död innan vi gav upp.”

Av Aedín @ Minis and Mum

 

“Jag älskar en klassisk middagsbjudning. Vi har inte ofta chansen att ha dem nuförtiden men jag älskar att planera recepten och ha en riktigt vuxenafton då och då. Min perfekta middagsbjudning skulle vara något ganska annorlunda dock. Idealistiskt sätt skulle det vara en varm kväll och jag skulle ha dukat upp bordet på en utomhusgård. Jag föreställer mig en italiensk vingård. Kom ihåg att det här är min ultimata vision för en middagsbjudning så jag får sikta högt!

Vad skulle vi äta? Jag skulle laga maten såklart, jag älskar att tillbringa timmar i köket för att förbereda nya måltider. Jag brukar oftast servera ganska enkla men publikälskande förrätter, som en bakad camembert med tärnat krispigt bröd. Kladdig smält ost fungerar alltid bra, tycker jag. För huvudrätten kanske en filéstek med bearnaisesås, tjocka hemlagade pommes frites och stuvad spenat. Mums! Till dessert gillar jag citrussmaker så jag skulle prova citronpaj. Allt skulle sköljas ner med kopiösa mängder rött vin, exempelvis ett chilenskt Merlot eller argentinskt Malbec.

Eftersom det är drömmiddagen, skulle ingen behöva diska såklart. Bara fylla diskmaskinen och gå. Jag skulle lämna det till mannen. Underhållningen skulle vara väldigt lågmäld; bara lite musik i bakgrunden och kanske ett brädspel efter? Det går inte att slå lite vänskaplig tävlan. Trivial Pursuit måste vara det ultimata brädspelet som finns – det finns alltid en kategori för alla. Sen dags att gå hem, med smått berusade huvuden och väldigt fulla magar – det perfekta slutet.”

Av Sian @ Potty Mouthed Mummy

 

“Jag gillar att laga mat när det är roligt – jag kan göra en perfekt sats med brownies men det kan ta hela eftermiddagen. Så när det kommer till att laga en riktig måltid som andra ska äta, är jag inte kvalificerad! Jag kanske inte är en duktig kock men jag älskar god mat så jag skulle hyra en kock. Gordon Ramsey skulle vara mitt förstahandsval för fantastisk mat, även om jag tror att han skulle bli lite arg, så jag skulle nog ta in Jamie Oliver för att laga mer enkel mat istället. Jag vill ha en fantastisk trerättersmeny med något supergott till dessert! Sen kan han slå sig ner som en gäst också!

För mina gäster, skulle jag bjuda in en musiker att spela några låtar och en komiker för att få alla att skratta hela natten! Självfallet är detta min drömmiddag och ingen drömmer om att diska efteråt så jag skulle hyra en butler som gjorde det. Han kan ladda upp diskmaskinen med något som skulle göra så att alla kalkiga glas skulle bli skinande rena, som Finish. Han kan därefter plocka undan allting medan jag gör mig redo för sängen!”

Av Georgina @ Georgina Does