Muggfläckar: Få bort kaffemärken

Legenden lyder att för över tusen år sedan såg Etiopiska bönder hur deras getter blev extra energiska och lekfulla efter att ha ätit en viss sorts bär. Detta ledde till att de själva testade bären och inuti dem var den kaffeböna om vi är så bekanta med idag. Kaffe åts från början, snarare än dricks som vi gör idag.

Kaffe är en stimulerande och smakfull dryck som kan åtnjutas på många olika sätt, och det har flera fördelar som vi alla kan glädjas åt. I några länder är det tradition att droppbrygga kaffet långsamt och sedan drickas med mycket mjölk och smaksatt sirap. I andra delar av världen är det ovanligt att se kaffe serverat på annat sätt än mycket starkt och tillsammans med mycket socker. Hett eller kallt, mustigt eller bittert, med skum, svart eller med mjölk, kaffe är en vanlig del av människors liv.

Fläckfritt

Trots alla fördelar som kaffe har finns det en stor nackdel när det kommer till att få disken ren: de mörka ringarna som bildas i dina koppar och muggar. Men det finns flera sätt att förbygga sådana ringar och fläckar.

Det mest effektiva och uppenbara sättet att undvika dessa ringar är att dricka upp snabbt och att inte låta det kallna. Se också till att skölja ur muggen innan du sätter den i diskmaskinen när du är klar. Detta är ju såklart inte alltid möjligt, eftersom hälften av charmen med kaffe är att kunna åtnjuta det rykande hett och sedan dricka det i en långsam takt.

Om du har mjölk i kaffet eller byter till en mildare kaffesort minskar troligheten att en märkbar fläck syns - till skillnad från ett starkt kaffe. Detta är såklart inte optimalt eftersom att alla dricker sitt kaffe på olika sätt.

De flesta av Finish produkter är designade för att ta bort tuffa fläckar, men Finish Quantum med Powergel har visat sig var särskilt effektivt mot fläckar som kaffe och te.

Kaffe och te avdunstar lite annorlunda än andra drycker, en del av fläcken som blir kvar är mycket koncentrerad. Detta innebär att maskindiskmedlet måste jobba hårdare och på mycket mindre ytor för att få bort fläckarna. Finish är otroligt effektivt när det gäller att bryta ner dessa kaffefläckar och jobbar snabbt för att försäkra att du få ett perfekt rent resultat när du använder det bästa maskindiskmedlet.

Om fläcken är mycket gammal, eller om det är en särskilt tuff fläck, är bästa sättet att tackla dem genom att hälla i kokhett vatten och sedan hälla i några matskedar Finish Power Pulver eller en Finish Powerball tablett. Om du lämnar muggen över natten med den blandningen och sedan sköljer rikligt med vatten så kommer du se att de envisa fläckarna äntligen har försvunnit.