Omdömen av diskmaskiner

Dishwasher reviews

Från renare muggar till att undvika sprucken och skadad hud - sex stycken hushåll i Storbritannien berättar varför de inte klarar sig utan sin diskmaskin…

“Vi är ett hushåll som dricker mycket te – min man och jag jobbar hemifrån så kokaren kokar mer eller mindre varje timme. Jag hatar att dricka te från en fläckad mugg och om de kommer direkt från diskmaskinen, behöver jag oftast inte det!

Dawn Stevens, Illustratör - Hove

SNABB FAKTA: Oroa dig inte för att skrubba muggarna innan du stoppar in dem i diskmaskinen. Blekningen och enzymerna i din diskmaskin klarar av det jobbet – för-sköljning är bara slöseri med tid och vatten.

“Jag har en treårig son och en sex veckor gammal dotter. Jag gillar verkligen faktumet att Sams skålar, bägare och bestick kan komma ut ur diskmaskinen lika rena som Annabels flaskor från steriliseringsapparaten. Det är en mindre sak jag behöver oroa mig över en stressig dag.”

Ellie Douglas, Mamma till två - North London

SNABB FAKTA: Efter din bebis är sex månader gammal, fungerar det bra att diska flaskor och matföremål i diskmaskinen istället för en steriliseringsapparat – se bara till så att allt har en etikett där det står att det är säkert.

“Jag gillar faktumet att jag kan stoppa min hunds matskål i diskmaskinen så att den rengörs på en mycket högre temperatur än vad jag kan diska för hand. Det betyder att den aldrig behöver vara nära diskhon, eller våra disktrasor, som jag alltid har tänkt mig varit mycket ohygieniskt.”

Helen Jenkins, Advokat - St Albans

SNABB FAKTA: Många moderna diskmaskinsprogram är varma nog att koka lax! 

“Jag har dermatit och kombinationen av varmt vatten och tvätta med vätska förvärrar verkligen huden på mina händer – de blir röda och gör ont nästan direkt. Att ladda diskmaskinen är ett mycket mer hudvänligt alternativ. ”

Peter Western, Supermarket chef - Oswestry

SNABB FAKTA: Maskindiskmedlet är mer alkaliskt än ett vanligt diskmedel vilket betyder att det är högeffektivt utan att skada dina händer!

“Det hjälpte mig lära mina fyraåriga tvillingar att hjälpa till med disken efter familjemiddagar. Det vore orealistiskt att förvänta sig att de ska diska men de kan hjälpa till genom att sätta sin tallrik och kopp i diskmaskinen efter att vi har ätit.”

Karen Daniels, Mamma till tvillingar - Farnborough

SNABB FAKTA: I laboratorietester tog det 59 minuter att diska och torka en full maskin för hand, medan det tog 9 minuter att fylla/tömma diskmaskinen (Intertek 2010).

“Artrit i mina händer betyder att mina fingrar väldigt ofta är stela och jag tycker det är svårt att diska bestick ordentligt och hålla fast i hala glas när de är blöta och tvåliga i diskhon. Det är så mycket lättare att sätta in allting i diskmaskinen. ”

Evelyn Morphew, Pensionerad lärare - Winchester