Partytricks inför en middagsbjudning

Cloudy Glasses

Middagsbjudning för nybörjare

Partytrick för middagsbjudningar, kallas de trick som är gjorda av saker som du kan hitta i hemma och som kommer imponera på vänner och ge dig beröm – för att inte tala om en drink eller två! Här är några enkla men imponerande partytrick som du kan använda.

Använd tändstickor för att dansa med “magisk musik”.

Ta två skinande rena vinglas fyllda med exakt samma mängd vin – ett tredje glas funkar också – och placera dem bredvid varandra. Placera två tändstickor på kanten av ett av glasen. Fråga nu publiken om de tror att du kan spela magisk musik och få tändstickorna att dansa. De kommer att skratta åt dig!

Doppa ditt finger i vinet i ett av glasen utan tändstickorna och samtidigt som du håller i foten ordentligt strör du ditt finger försiktigt på kanten tills ett ringande ljud börjar låta. Titta sedan på när tändstickorna på det andra glaset börjar röra på sig och ”dansa”.

Det som sker är att det ringande ljudet skickar ljudvågor till det andra glaset vilket gör att det börjar vibrera. Och sen hastigt, börjar tändstickorna dansa till din magiska musik!

Erbjud ett pengapris till den första personen som kan blåsa en böjd kapsyl in i en tom flaska

Lägg en tom ölflaska på sidan. Ta metallkapsylen, böj den till hälften och placera den precis inuti öppningen så den sticker ut. Säg nu till de andra att försöka.

Titta på dina vänner när de försöker och försöker blåsa in kapsylen men inte lyckas. Oroa dig inte, dina pengar är säkra. Detta är faktiskt omöjligt!

Vad dina vänner inte vet är att när de blåser kapsylen blåser de även luft in i flaskan vilket bygger upp tryck i den. Detta tryck tvingar kapsylen att hoppa ut istället – och dina pengar kan stanna i din ficka!

Utmana dina vänner att balansera ett mynt på kanten av sedel

Ta en sedel från din plånbok/handväska och vik den på mitten på längden – lång kant mot lång kant – så att ett skarpt veck skapas. Ställ den på ett bord så att det formar ett tält. Bjud in dina åskådare att få ett mynt att balansera på den vikta kanten. Det är omöjligt. Eller är det? Visa dem nu hur man gör.

Plocka först upp den vikta sedeln och vik den en gång till, kort sida mot kort sida så att sedeln är kvadratisk och du har en rektangel. Öppna nu det du vikt litegrann så att sedeln formar ett V på bordet. Du kommer enkelt kunna balansera ett mynt på den… inte särskilt imponerande dock!

Men titta på dina vänners blickar när du håller vardera ända av sedeln och i en försiktig rörelse öppnar sedeln till sitt original, engångsvikta position.

Det ser omöjligt ut men på grund av vikten av myntet och fysikens lagar kan myntet balanseras. Har du riktigt stadiga händer kan du även lyfta upp sedeln, och myntet kommer att stanna där det är. Detta kommer definitivt ha gjort dig förtjänt av en drink!

Se när en tändsticka rör sig magiskt inuti ett glas.

Det är enkel fysik som gör att detta trick fungerar men det är väldigt imponerande!

Börja med att lägga ett mynt på en platt yta och balansera ett annat på sidan så att ett mynt ligger ner, och det andra står upp. Balansera sedan en tändsticka på myntet som står upp. Lägg, till sist ett rent, tomt dricksglas över toppen så att myntet och tändstickan syns.

Det är nu vetenskapen kommer in. Innan du börjar tricket – utan att dina vänner ser – gnugga en vanlig kulspetspenna (locket på) mellan tyget på din tröja, som om du rengör den. Detta skapar statisk elektricitet. När du cirkulerar pennan runt glaset kommer det statiska göra så att tändstickan rör sig runt i en cirkel som om det var magi.

Om du använder mjölkiga glas, kommer dina trick inte vara lika imponerande. För att se till att de är lika polerade som din magi använd Finish Quantum Max Shine and Protect för att ge dig den briljanta renheten och glans som du förväntar dig tillsammans med extra skydd mot glaskorrosion.

*Skyddar inte mot mekanisk skada eller återuppbygger redan skadade föremål.