Planera en grillfest

Dishwasher tablet made of

För det ultimata nöjet, upptåg och mat som du kan behöva till en grillfest är det alltid bra att ha en ordentlig plan för att göra din fest så mycket bättre. Att kolla vädret, att torka av grillen och att marinera kycklingen är alla viktiga delar för en perfekt grillfest men det finns så mycket mer att tänka på - diskningen inkluderad. Efterverkan av en grillfest kommer lämna dig med en del kastruller, tallrikar och glas som ligger och skräpar, oavsett var du tittar. Med våra tips (och några diskmaskinstabletter från Finish) kan du vara förberedd och redo för en rolig grillfest.

Starta grillfesten!

Ta en grillspade, tänger, mängder av kött, bröd, och en grill, så har du allt du behöver för en dag vid grillen. Lägg till ett förkläde, en ironisk kockmössa och festen kan börja på riktigt. Lägg till några vänner och familj, samt några roliga lekar (till och med en piñata). Nu har du mer saker att göra. Mer mat som färsk frukt, choklad, chips och popcorn kryddar festen ännu mer. Till sist, en sopsäck för att stoppa alla rester i och en diskmaskin för allting annat.

Vilken mat behöver du?

Kött – burgare fungerar alltid bäst. Men fundera på att marinera lite kyckling eller gör några kebabspett med en träpinne för någonting lite annorlunda och lite godare.

Vegetarianer – det finns alltid någon! Veggie-burgare, bakad potatis, grönsaksspett, aubergine och majs är några utmärkta grillalternativ till kötträtterna.

Dipper och såser – vi har alla våra favoriter, men det är svårt att slå fel med den vanliga ketchup/majonnäs/senap tillsammans med något hemlagat som kålsallad eller hummus.

Drycker – ett utmärkt sätt att utmärka din fest från din grannes är att be gästerna ta med en ovanlig dryck som de vill att andra ska prova. Blanda sedan alla burkar/flaskor i en stor balja med is (separata för alkohol/icke-alkohol). Gästerna kan sen upptäcka nya uppfriskande drycker som de normalt sett inte skulle provat.

Extra tillbehör

Tänger – oavsett om de är av trä eller metall ska du se till att komma ihåg att ha någonstans att sätta dem när de inte används så de inte hamnar på marken!

Solkräm – enkelt att glömma vilket kan leda till några sura miner efter en heldag i solen.

Sporter/spel – Frisbees, fotbollar, volleybollar är alla traditionella favoriter, men det här är ett utmärkt tillfälle att prova något mer ovanligt som krocket eller att kasta hästsko.

Ljus/tiki-lampor/ljusslingor – för att hålla igång festen när det blir mörkt.

Diska upp!

Som med allting ovan, glöm inte att inkludera Finish Quantum Max diskmaskinstabletter, som passar för de typer av fettfläckar som grillfester kan leda till. Att diska kan bli mycket enklare med Finish som tar sig igenom både fett och kalk och lämnar din disk ren.