Redskap vid bakning

Om du inte är erfaren på att baka kan det kännas frustrerande att läsa igenom ett komplicerat recept och när du kommer hem, upptäcka att du inte har de redskap som krävs. Det finns en uppsjö av redskap och prylar att köpa, skräddarsydda för sina användningsområden, men är de värda att investera i?

Här är några basredskap du behöver om du vill komma igång att baka, så att du när du är klar med allt hårt arbete och cupcakesen står där framför dig, kan vila i att all disk kommer att komma ut fräsch och gnistrande ur diskmaskinen!

Bakplåtspapper

Även om bakplåtspapper är något man slänger när man har använt dem, är det viktigt att ha köpt hem extra så att du inte står utan när du ska sätta igång att baka och riskera att allting fastnar på plåten.

Plåtställ 

Varje sak på listan kan se som ett viktigt redskap att ha, men om du bara ska ha några få saker så är ett plåtställ en av dem. Att ställa det du bakat i ett plåtställ tillåter luften att cirkulera runt det nybakade och på så sätt undvika att dina bullar blir mjuka och fuktiga som de riskerar att bli om du ställer dem direkt på bänken.

Måttkanna

Du kan inte följa ett recept till punkt och pricka om du inte vet hur mycket vätska du ska tillsätta till degen. Det är alltid bra att ha en måttkanna till hands eftersom det är avgörande för att få den exakta mängden vätska som behövs för baket.

Måttsats

Lika viktigt som det är med en måttkanna, behöver du också vara säker på att du har den rätta mängden torra ingredienser till baket, för att förhindra att blandningen inte blir för torr eller kladdig.

Blandningsskål

Detta redskap kan tyckas självklar, men är helt avgörande för din bakning. Det är definitivt värt att investera i en värmetålig blandningsskål så att den klarar av mikrovågsugnen eller ett vattenbad om du t.ex. ska smälta choklad.

Eftersom blandningsskålen kan vara en av de kladdigaste sakerna i köket, när du är klar med den, kan du känna dig säker på att Finish Quantum kommer att ta hand om den när du sätter in den i diskmaskinen. Den kommer göra ditt liv enklare när det kommer till att städa upp efter dina bakningsbestyr.

Palettkniv

En palettkniv har ett riktigt multi-verktyg när det kommer till bakning. Tack vare att den är lång, smal och har rundade kanter är den väldigt användbar för att skrapa ut skålar, bre ut fyllning på kakor och tårtor eller skära i smör.

När du sätter den i diskmaskinen, försäkra dig om att den inte blockerar diskmaskinsarmarna från att cirkulera runt och göra rent, eftersom du då riskerar att disken kommer ut smutsig.

Metallsticka

Trästickor är väldigt användbara när du ska grilla, men de är inte det bästa alternativet när det kommer till bakning. En metallsticka kan hjälpa dig avgöra om din kaka är färdigtillagad hela vägen igenom. Om du sticker igenom den på några ställen, inklusive i mitten, och den kommer ut ren när du drar ut den, så är din kaka redo att komma ut ur ugnen.

Sil

Ett redskap som rekommenderas när det kommer till bakning är en sil, som används för att fördela torra ingredienser så att det blir lätt och luftigt. En liten sil, t.ex. en tesil, kan också göra underverk när det kommer till att pudra vackert på kakor och tårtor.

Slickepott

En slickepott är ett utmärkt redskap när det kommer till att få ut rester från skålar och att se till att inget av det goda går till spillo. En flexibel slickepott, tillverkad i silikon eller plast, är att rekommendera.

Visp

En elvisp kan vara dyr, och en sked kan fungera att röra ihop en blandning med, men en visp kan hjälpa dig att göra din blandning så luftig, lätt och fluffig som du önskar.

Vispar är inte de enklaste att rengöra, men du kan bara slappna av och lägga den i diskmaskinen och förlita dig på att den blir ren.

Hur mycket du än må älska att baka, så kanske du inte älskar att städa upp efteråt. Lyckligtvis är allt på listan (förutom bakplåtspappret förstås) möjligt att diska i diskmaskinen – och du kan njuta och slappna av i din bakning vid tanken på att slippa stå i flera timmar efteråt och diska för hand.

För de tuffaste bakfläckarna, finns Finish Powerball för att hjälpa dig ta hand om de svåraste resterna av smeten. Du behöver inte fördiska för att försöka göra rent dina redskap, utan kan lugnt slappna av medan Finish gör jobbet.