Skillnaden mellan hårt vatten och mjukt vatten

2 Soft Vs Hard Water

Vi borde vara otroligt lyckliga över att bo på en plats där tillgången på vatten aldrig sinar. Har du någonsin tänkt på vad det är för vatten som kommer ur kranen? Den största skillnaden mellan vatten som kommer ur en kran jämfört med en annan är hårdheten i vattnet. Denna skillnad syns mest framträdande i den effekt det har på hushållsapparater, inte minst på diskmaskinen.

För att ge dig en grundläggande förståelse av hårdheter i vatten har vi satt ihop en text som förklarar exakt vad som menas med mjukt och hårt vatten, vad det betyder för din diskmaskin och hur du kan förhindra negativa effekter.

Hårt vatten - hårda fakta

Allt vatten som faller ner som regn är naturligt mjukt, vilket betyder att den kemiska sammansättningen består av en jon (en elektriskt laddad atom) som kallas natrium. När regnet tar sig igenom marken och in i vattensystemet som eventuellt leder till våra kranar blir det ”hårt”. På vägen plockas lösa mineraler upp såsom krita, kalk, magnesium och kalcium. Dessa mineraler är viktiga för vår hälsa, vilket gör hårt vatten bättre att dricka - plus att det också kan smaka bättre!

Dämpa styrkan

Finish har tagit fram ett antal produkter som ska säkerställa att oavsett vattentyp, så kan du fortfarande få din disk, dina glas och dina köksredskap glänsande i diskmaskinen.

  • För det första bör du se till att du håller din diskmaskin laddad med Finish Special Salt. Det mjukar upp vattnet och innehåller inga föroreningar som skulle kunna försämra maskinen.
  • Använd Finish Sköljmedel som snabbar upp torktiden och ser till att inget blir kvar när vattnet avdunstar.
  • Till sist, gör det till en vana att använda Finish Maskinsrengöring regelbundet. När mineralerna från det hårda vattnet sköljer igenom diskmaskinen ser rengöringsmedlet till att de inte fastnar på din disk.

Vilken hårdhet du än har på vattnet finns det ingen anledning till att du inte ska få perfekt rent resultat.