Tricks med diskmaskinen

Dishwasher -cleaner

Du kanske tror att diskmaskinen bara är till för göra rent disken (det heter ju trots allt diskmaskin), men har du tänkt på att den faktiskt kan användas till så mycket mer? Man kan laga mat, rengöra stövlar eller tvätta potatisar - en diskmaskin har flera funktioner som du kan testa. Oavsett hur kreativ du är med din diskmaskin, glöm inte att rengöra maskinen med Finish maskinrengöring regelbundet så att den håller sig fräsch och kan prestera på topp.

Rengöring…av allt möjligt

Bara för att det heter diskmaskin behöver det inte innebära att den bara är till för disken. Diskmaskiner är ett multiverktyg som kan rengöra fler saker än du först trott, tänk barnleksaker, hundleksaker, verktyg (hammare, skruvmejslar och skiftnycklar till exempel), eller sopskyfflar. Du kanske vill undvika att blanda udda saker med din vanliga disk, men testa en gång och se hur rent det kan bli.

Smutsiga Kläder

Det kan kännas lite märkligt att sätta in kepsar i diskmaskinen, men det kan vara det bästa sättet som finns att få bort de svettmärken som bildas efter många års användning. Kepsar har en perfekt form för att sätta in i diskmaskinen och är enkla att skölja ur. Testa också att rengöra skor (förutsatt att du har tagit bort alla foder och inlägg). Gummistövlar kan lätt diskas i diskmaskin och likaså gäller flipflops (vi rekommenderar att du placerar dem upp och ner på den övre hyllan, beroende på vad som ska tvättas).

Laga mat!

Det är ingen myt att man kan laga mat i en diskmaskin. Du kan till exempel enkelt tillaga en bit lax. Hemligheten ligger i ångan då diskmaskinen troligtvis inte kommer överstiga 70° (se till att köra programmet med den högsta temperaturen). Den låga temperaturen gör att laxen tillagas långsamt, vilket gör att den inte blir torr eller hård. Ett tips är att se till att laxen är noggrant inslagen i folie - och använd inte diskmedel. För mer tips om hur man lagar mat i diskmaskin kan du hitta fler recept här.

Trädgården

Precis som med dina gummistövlar ovan kan du rengöra dina trädgårdsredskap också. Lägg till exempel murslevar, trädgårdsgafflar och andra verktyg i diskmaskinen för att få tillbaka dem till nyskick. Undvik dock allt som har trähandtag eftersom det kan förstöras av värmen. Du kan också tvätta frukter och grönsaker från ditt eget trädgårdsland. Har skörden med potatis blivit stor? Tvätta rent från jord genom att lägga dem i diskmaskinen.