Uttråkad? Spelkväll!

Vi kommer alla ihåg spelkvällar som barn, när hela familjen samlades och spelade monopol eller när ormar och stegar var höjdpunkten på ett barnkalas. Men brädspel är inte bara för barn längre.

Vuxna brädspel blir alltmer populära

Par eller vänner som har tröttnat på den vanliga rutinen för middagsbjudningar eller inte känner för att besöka ännu en pub eller restaurang har istället börjat socialisera mer hemma eller hemma hos vänner. Brädspel kan vara en perfekt lösning för en sådan kväll och de är inte bara för barn längre. Några exempel på de mest populära brädspelen som vuxna spelar är:

  • Cards against Humanity: Ett fräckt kortspel som belönar de roligaste och mest olämpliga svaren till väldigt lätta frågor.
  • Diplomacy: Ett spel av allianser och militära strategier där spelare försöker överta fiendens territorium. Även om det inte är ett nytt spel (det släpptes 1959), har det fått ett uppsving i popularitet.
  • Settlers of Catan: Det här spelet som styrs av tur och skicklighet går ut på att spelare ska försöka kontrollera källorna till den fiktiva ön Catan genom byteshandel och förhandlingar med varandra.
  • Alfapet: Det här välkända ord-spelet har alltid varit populärt - ett utmärkt spel som har behållt sin popularitet genom åren. Nya mobil-appar som också har hjälpt till att blåsa liv i populariteten för detta utmanande spel kan testa ditt ordförråd samt dina strategiska kunskaper både dag och natt, så att du är redo för nästa spel med vänner.
  • Pictionary: En väldigt liknande kusin till det för alltid populära charader, det mest utmanande som kräver att spelarna ska rita abstrakta idéer under en viss tid för deras lagkamrater som ska gissa vad det kan vara. Det kan vara lika frustrerande som det är roligt!

Anordna en fest

Att bestämma vilket spel du ska spela är bara halva nöjet, det riktigt roliga är att bestämma maten och drycken. Saker du ska tänka på när du serverar mat och dryck på en spelkväll är att du vill undvika kladdiga maträtter som de med många såser eller annan fet mat som du äter med händerna. Drinkar säger sig självt, men en bra idé är att krydda till det lite och skapa regler som gäller drinkarna, till exempel att den som förlorar första rundan, får servera drinkar till alla andra i rummet… Hur elak eller kreativ du vill vara är upp till dig!

Städa upp

Efter den roliga spelkvällen måste du självklart städa upp efter dig. Som tur är, är den riktiga vinnaren på en spelkväll värden, då smutsig disk eller glas samlas på ett ställe (mer eller mindre). När de väl är i diskmaskinen är de bara en disk ifrån att vara sig själva igen. En av fördelarna med att vara hemma är att du oftast kan be dina gäster att ta med sista-minuten saker, som is eller snacks… men du kommer antagligen få ansvara för diskmaskinstabletter själv. Every dish. Every time.