Vad klarar din diskmaskin av?

Best -dishwasher -detergent -3

Sedan diskmaskinen introducerades på 1900-talet har människor i hela världen sparat tid. Trots den långa livslängden finns det många människor som fortfarande saknar förtroende för sin diskmaskin och tillbringar tid på att diska disken en och en. Eftersom människor känner att det finns gränser vad en diskmaskin kan hantera förlorar många tid till blötläggning, förtvätt och diskning genom att tvätta ömtåliga föremål för hand!

För att hjälpa dig att spara tid har vi gjort en lista med fem saker som kan vara bra att tänka på nästa gång du är klädd i gummihandskar och laddat diskmaskinen med disk:

En diskmaskin kan rengöra kokkärl ordentligt!
Vissa personer har en felaktig bild av att storleken och formen på kastruller, stekpannor och grytor inte kommer bli rena i en diskmaskin. Föremålen kan dock kräva ett intensivare program. När du använder Finish, det bästa diskmedlet, till diskmaskinen är det inga problem att få bort smutsen från kokkärlen.

En diskmaskin klarar fastbränd mat!
En vanlig missuppfattning är att diskmaskiner inte kan rengöra kärl som har fastbrända matrester. Människor känner ofta ett behov att åtminstone blötlägga formen innan den ska diskas. Finish innehåller kraftfulla fläckblötenzymer som eliminerar behovet att blötlägga eller förtvätta formen för att få bort tuffa fläckar från exempelvis fastbränd lasagne eller grytor.

En diskmaskin kan diska känsliga glas!
Du bör alltid vara försiktig när du laddar en diskmaskin för att skydda dina glas. Se till att de har tillräckligt utrymme så de inte slår in i varandra. Så länge du vidtar denna försiktighetsåtgärd borde dina glas klara av ett maskinprogram för känsliga glas. Dartington Crystal rekommenderar Finish som det bästa diskmedlet för deras glas. Samtidigt som det är hårt nog att ta bort de mest envisa fläckarna, är det även milt nog så glasen inte skadas.

En diskmaskin har tillräcklig med utrymme för större glas!
Det här är lätt, eftersom många inte känner till att den översta hyllan i de flesta diskmaskiner kan sänkas för att ge större plats åt dina glas. På så sätt kan alla glas placeras på överst på hyllan där det finns gott om utrymme att för att se till att de blir rena. 

En diskmaskin kan ta hand om dina glas!
Grumliga glas är ofta en anledning till att många människor väljer bort att använda diskmaskin. Grumligheten uppstår när små molekyler förflyttas på glaset av den höga temperaturen och rengöringsmedlet, vilket gör att ljuset inte skiner igenom glaset som det ska. Detta händer alldeles för ofta. Med hjälp av Finish, det bästa diskmedlet, kan glasen behålla sin klarhet. Finish har utvecklat en ny patenterad formel i sitt Shine and Protect sortiment, som aktiveras under disken och skyddar dina glas.

Det var de viktigaste sakerna att komma ihåg. Det allra viktigaste är att diskmaskinen fungerar för dig. Allt du behöver göra sen är att ladda diskmaskinen, så sparar du tid till det som är riktigt viktigt i livet!