Vissa gillar det hett! En temperaturguide för diskmaskinen

Some Like It Hot! A Dishwashing Temperature Guide

Det är troligt att du inte har lagt mycket tid på att tänka på hur processen för att hålla disken ren går till i din diskmaskin. Men det finns många små faktorer som spelar in för att se till så att du slipper rengöra i efterhand. Till exempel, du kanske har märkt att man inte kan välja temperaturen på din diskmaskin. Varför är det så? Det är inte så att tillverkarna försöker ha kontroll över din diskmaskin. Temperaturen är inställd för att se till att diskmaskinen är så effektiv som den kan vara. En diskmaskin kör ett vanligt program på ungefär 65-70 grader vilket är varmt nog för att se till att diskmedlet löses upp och fungerar så att matrester och fett försvinner och tvättas bort. Under sköljningen har vattnet en lite varmare temperatur på ungefär 80 grader så att disken blir ordentligt ren och säker att äta ifrån.

Ingen beläggning

På grund av dessa höga temperaturer, kommer troligen det naturliga innehållet i vattnet, bestående av kalcium och magnesium, bilda kalkavlagringar på insidan av diskmaskinen - precis som inuti en vattenkokare. Med tiden kan detta bli ett problem, då effektiviteten av en diskmaskin kan rubbas. Det är därför viktigt att rengöra diskmaskin en gång i månaden så att den fungerar så bra som möjligt. Finish Maskinrengöring tar bort kalk, men även fett och matrester som sitter fast inuti din diskmaskin, för att se till så att diskmaskinen doftar och ser ren ut. Men viktigast av allt: en rengjord diskmaskin betyder ren disk.

Klarar inte av hettan

Den största nackdelen som förekommer på grund av dessa höga temperaturer är att kalkavlagringar kan bildas med tiden. Medan det varma vattnet påverkar molekylerna i glaset, kan diskmedlet göra så att vissa av dem rubbas. Även om det ser bra ut, kan dessa små brister påverka hur ljuset tar sig genom glaset och ge dem ett grumligt intryck. Finish Shine and Protect utvecklades för att lösa detta problem, genom användning av ett patenterat skydd. Medlet förhindrar att glaset påverkas av detta genom att blockera och neutralisera sammansättningarna som förorsakar denna bestående process. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att sätta dina glas, även kristallglas, i diskmaskinen eftersom de inte bara blir rena. Du kan även vara säker på att deras skinande yta skyddas.

Ta hand om din disk med Finish Shine and Protect och oroa dig inte över diskmaskinen – temperaturen är fixad! Varje disk. Varje gång. Älska din diskmaskin. Ge den Finish.