Underhållning under middagen

Dinner party guests

Underhållning under middagen: Roliga lekar

Underhållning till middagsbjudningen: Prova dessa roliga lekar

En lyckad middagsbjudning innebär även att du måste underhålla dina gäster. Det kan vara något av en utmaning, i synnerhet när du bollar med att hålla glasen fyllda, hålla igång pratet och servera perfekt tillagade rätter.

För att du ska undvika jonglerande i ordagrann bemärkelse får du här några idéer som ger dig en perfekt kombination av underhållning, skratt och mat.

Namnleken

Denna enkla lek kräver väldigt lite förberedelse. Ta några kort och skriv upp namnen på några (beroende på antal gäster) kända personer. Dessa personer kan vara verkliga eller uppdiktade, bara de är tillräckligt kända.

Placera korten under gästernas tallrik med framsidan nedåt. När det sedan uppstår ett långdraget lugn under kvällens gång (eller när du kanske vill ut i köket och avsluta huvudrätten) så kan leken börja. Be en gäst att lyfta på sin tallrik och skicka kortet vidare till de andra gästerna utan att titta. Personen ska sedan lista ut vem kändisen är genom att ställa klipska frågor till de övriga gästerna.

Skriv och klipp ut vår praktiska kändislista och låt middagsunderhållningen börja.

Lekar med roliga kort

Ett jättebra sätt att underhålla dina gäster på är att placera ett par kameror vid bordsdekorationen – det går lika bra med mobiltelefoner – du kommer garanterat att få en oförglömlig kväll i all bemärkelse. 

Under tiden som du rusar runt i köket så kan gästerna ta roliga kort på varandra, du kan framkalla korten vid ett senare tillfälle och dela ut bland dina vänner. Som ett alternativ kan du använda en Polaroidkamera, den har stor retrocharm och bilderna kan framkallas nästan omedelbart.

Ta några skrattretande kort med vår roligt-kort-utmaning som kan skrivas ut.

Gissa vinet

Denna enkla lek är perfekt om dina gäster ser sig själva som inbitna vinexperter. Be varje gäst att ta med sig en vinflaska utan etikett och servera lite av varje vin under kvällens gång.

Ta sedan fram etiketterna framåt kvällens slut och be gästerna hitta vilket vin de hör ihop med – detta kommer snabbt att visa vem som kan skillnaden mellan Chablis och Chardonnay! Du kan även dela ut pennor och små block och be gästerna anteckna under tiden du serverar, höj insatsen och erbjud ett flaska vin som pris. Kom bara ihåg att hålla glasen skinande rena så att spelarna kan njuta av vinets färg.

Om du vill göra leken lite enklare, skriv ut vår enkla vinnots- och rankinglista åt dina gäster.    

Finish bästa tips:

För bästa resultat på din presentation ska du se till att din servis är skinande ren. Torka upp spill på tallrikskanten innan du serverar.   

Middagsbjudning med vänner

Om du gillar det där roliga matlagningsprogrammet som visas på TV så känner du redan till upplägget. Varför inte återskapa denna tittarsuccé tillsammans med dina vänner? Turas om att hålla en middagsbjudning och poängsätt varandra på en skala från ett till tio enligt programmets huvudkriterier:

  • Servering
  • Kvalitet
  • Insats samt menyns komplexitet
  • Värdens insats och underhållning

Om du känner dig ambitiös så kan du även filma din middagsbjudning – höj insatsen och be alla bidra med en liten summa pengar till en prispott åt vinnaren.