Kort med engångskamera

Orange smile game

Att använda engångskameror vid middagsunderhållningen kan vara ett utmärkt sätt att få igång skratt och diskussion bland dina gäster. Erbjud dina gäster utmaningen att ta följande tio roliga kort med engångskameran:

  1. Skeden-på-näsan – Balansera en sked på näsan i tio sekunder och få någon att fotografera denna imponerande bedrift. 
  2. Apelsinleendet – Fem frukter om dagen är vad som gäller! Var lite kreativ och ge kameran ett stort apelsinleende med hjälp av en apelsinklyfta. 
  3. Valross med matpinnar – Perfekt när du ska servera spaghetti, du behöver bara två matpinnar och ett häftigt flin för att ta detta kort. 
  4. Linky Drinky – Gå arm i arm med en annan middagsgäst och servera varandra era drinkar samtidigt. Denna romantiska pose passar perfekt för kärlekspar. 
  5. Origamiutmaningen – Använd fantasin och vik en improviserad origami-servett, ta sedan kort på kreationen. 
  6. Spegelsalen – Försök att ta ett kort genom klart, skinande glas så att en intressant visuell effekt skapas. Färgat och mönstrat glas lämpar sig särskilt bra. 
  7. Kaninöronen – Här krävs det list, posera tillsammans med en annan middagsgäst och ge personen ett par kaninöron med fingrarna. 
  8. Fotobombning – Detta fotoskämt har blivit ett globalt fenomen och passar även mycket bra vid middagsbjudningar. För en perfekt fotobombning krävs det enbart att du "förbättrar" en annan gästs fotografi genom att göra en rolig gest i bakgrunden. 
  9. Kort i rätt perspektiv – Ta kort ur olika perspektiv och försök att ta ett roligt kort genom att experimentera med olika objekt i för- och bakgrunden. Ta exempelvis kort på någon som sitter bredvid ett "jättelikt saltkar", placera saltkaret nära kameralinsen och ta kort på någon som sitter i bakgrunden.
  10. Posera i en film – Visa upp dina filmkunskaper genom att återskapa en scen ur en film, det kan vara Robert De Niro i Taxi Driver eller den klassiska scenen med de tre skådespelerskorna i Charlie’s Angels