Sommargrill

BBQ sauce bottles

Sätt extra krydda på grillkvällen

Så här piffar du upp din grillfest

Nu när grillsäsongen är i full gång så kanske du funderar över hur du skulle kunna få din utomhusbjudning att skilja sig från mängden. God mat, rikligt med dricka och en fantastisk atmosfär är en självklar förutsättning, men sättet som du lägger upp maten på kan vara det som gör hela skillnaden. Ta en titt på de här serveringstipsen som hjälper dig att förvandla en vanlig grillkväll till en sofistikerad bjudning under bar himmel.

Konst på tallriken

Ett jättebra sätt att förbättra din matuppläggning på är att dekorera tallriken med olika såser och garneringar.                

Ta ett vitt blankt fat och en tryckflaska med smalt munstycke och skapa intressanta mönster och former med senap, ketchup eller grillsås. Placera sedan maten försiktigt ovanpå. Detta gör inte maten bara mer smakfull, utan är även ett innovativt sätt att piffa upp dina vardagstallrikar på.

 Finish bästa tips:

Köksredskap med förkolnade matrester kan rengöras med minimal ansträngning i diskmaskinens "intensivprogram" om du använder Finish Quantum, som utformats för att ta bort även de tuffaste fläckar.  

Ge djup

Ett annat sätt som du kan servera dina grillrätter på är att använda dig av skiktmetoden som ger middagsbordet en känsla av djup och även gör förberedelsen lite roligare.

Det kan vara något så enkelt som att placera såsskålarna i pyramidform, placera glasen på ett upphöjt underlag eller lägga hamburgarna och bröden på ett kakställ.

Du kan ge ditt bord helt nya dimensioner om du använder dig av skiktmetoden när det gäller bordsplaceringen också. Ställ tallrikarna på tallriksunderlägg eller vik bordsservetten till en liten ficka och lägg i besticken.

 Uppdatera menyn

Grillning har kommit att bli synonymt med degigt bröd och lätt vidbrända korvar. Det finns emellertid ingen anledning varför du inte skulle kunna experimentera med några gamla godingar och piffa upp dem på ett annorlunda sätt.

Istället för att välja traditionellt bröd kan du erbjuda dina gäster focacciabröd med oliver, franska brödpinnar, pitabröd eller surdegsbullar. Servera brödet i en flätad brödkorg och låt gästerna själva välja vad de vill ha.

På samma sätt kan du ge nytt liv åt den traditionella kålsalladen genom att tillsätta granatäpplekärnor och skalade, skivade apelsinklyftor – du kan även ge dina gäster en frisk smak i munnen genom att servera en svenskinspirerad Raita, ett underbart tilltugg gjort på gurka och yoghurt. Ta en titt på vårt recept på hemlagad Raita och prova själv.   

Inspireras av naturen

Låt dig inspireras av naturen när du lägger upp din mat och dryck och ge din grillkväll en riktig sommarkänsla. Dekorera glasen med myntablad och fruktskivor eller använd frysta fruktklyftor istället för vanliga isbitar.

Bordet kan också må bra av en liten släng av naturens skönhet. Skapa en bordsdekoration med kvistar, blad och blommor – en enkel men effektiv lösning.