Bjud in till kafferep

Kaffe dricks alldeles för sällan som det ska, i lugn och ro med tid för att njuta. Mycket av kaffet konsumeras istället på väg till jobbet eller mellan möten. Lite för kallt för att egentligen smaka gott. Vi tycker att det är dags att ta tillbaka kaffe till det som det ska vara: något att njuta av, ta en välförtjänt paus med och att uppskatta. Finns det någon mer perfekt anledning till att bjuda in dig själv, dina vänner eller familj till en morgonkaffe eller ett kafferep, så att ni kan slappna av och tillsammans umgås över en stor kopp kaffe.

1. Bjuda alla

Och vi menar alla. Bjud in dina bästa vänner, din familj, grannar, personer som det var alldeles för länge sedan du träffade osv. Detta är ett bra tillfälle att stärka gamla relationer och att skapa nya.  

2. Hitta på ett tema

Man behöver inte “go crazy”, det är inte ett barnkalas – men du kan ju bli inspirerad av ett! Viskleken, sätt svans på åsnan; det är kul att vara lite barnslig ibland. Om du hellre vill satsa på en mogen tillställning är till exempel en bokklubb ett bra exempel.

3. Baka!

Det är ett fåtal saker som är mer njutbart än att dricka en het dryck och äta en stor bit kaka till. Du kanske tror att du inte har tillräckligt med tid eller kanske du inte är så van vid bakning – med det finns massor med enkla och snabba recept att följa. Lägg inte för mycket tid på att dekorera ditt bakverk, folk kommer att gilla ett enkelt fat med kakor lika mycket som en avancerad tårta i flera nivåer.

4. Kaffet

Kopi Luwak heter en av de dyraste kaffesorterna i världen och den kan kosta upp till $3000 per kilo! Det som gör det så speciellt är att det samlas in från spillning av sibetkatter som äter kaffebönorna. Du behöver inte vara så extrem i sökandet efter gott kaffe (det är nog bäst för alla) men det kan vara kul att erbjuda några olika kaffesorter att välja mellan. Det kan också vara en idé ha en variant som är koffeinfri ut i fall att någon är känslig mot koffein.  

5. Slappna av

Det är det viktigaste. Även du som värd eller värdinna ska ha lika roligt som dina gäster. Slappna av, njut av sällskapet och samtalet och tänk inte på disken. När gästerna har gått sätter du in allt i diskmaskinen och häller i lite Finish Quantum maskindiskmedel, så försvinner även de mest intorkade kaffefläckarna.

Vad än din motivation var för att samla alla, glöm inte att luta dig tillbaka och njut av den trevliga stunden du har skapat. Ta dig tid, ät, drick, skratta och låt sedan Finish maskindiskmedel ta hand om disken.