Fortsätt till huvudinnehåll
Maskindiska rostfritt stål så här

Maskindiska rostfritt stål så här

Följande är en guide för rengöring av rostfria redskap i diskmaskinen, uppdelat i särskilda underrubriker. För Finish® SE-innehåll har vi använt redan befintligt innehåll på webbplatsen som källa och skapat en ny artikel på ca 500-600 ord och inkorporerat relevanta produktlänkar. Brittisk engelska användes då detta gäller SE-marknaden. Detta gäller dock inte andra marknader. Kopplingsmöjlighet till “Maskindiska bestick”.

Det är inte alltid lätt att veta vad som kan diskas i maskin. Även om det kan vara lockande att stoppa in hela dagens porling och köksredskap på en gång i maskinen, är det inte alla material som klarar sig lika bra i diskmaskinens varma och fuktiga miljö.

Men rostfritt stål är en legering av järn och krom som skyddar metallen från korrosion som gör dina älskade köksredskap av rostfritt stål och rostskyddade.

Fortsätt läsa för fler tips om hur du får ut mest av din diskmaskin (med lite hjälp av Finish® maskindiskmedel!) när du ska diska olika kökredskap av rostfritt stål.

Maskindiska vattenflaskor av rostfritt stål så här

Nuförtiden är det vanligt att se människor gå omkring med återanvändbara vattenflaskor under armen. Att motverka uttorkning är lika viktigt för vår hälsa som att undvika plastflaskor för att hjälpa miljön. Men tål rostfria vattenflaskor att maskindiskas? Ja, det gör dom! Följ bara dessa enkla steg för att få dom glänsande rena. 

  1. Kolla först att den rostfria flaskan verkligen tål att maskindiskas. Vissa flaskor som är målade eller isolerade tål kanske inte maskindisk.
  2. Ta av vattenflaskans lock och ställ den upp och ned i diskmaskinen
  3. Lägg alla borttagbara delar som lock, sugrör och filter i maskinen också.
  4. Tillsätt Finish Ultimate eller Finish Power All in 1.
  5. Välj ett standardprogram och låt flaskan torka helt före användning.

Maskindiska grytor och kastruller av rostfritt stål så här

Trots att rostfritt stål är ett av de säkraste materialen att maskindiska, finns det fortfarande några saker du ska tänka på för att skydda dina favoritredskap. 

  1. Skrapa av smutsiga grytor och kastruller i förväg för att undvika att matrester täpper till maskinen
  2. Kolla varje redskap för ´tål maskindisk´-märkning. Rostfritt tål att maskindiskas men inte aluminium.
  3. Tänk på hur du lastar maskinen – smutsiga grytor och kastruller ska antingen ligga på sidan eller med öppningen nedåt på den nedersta hyllan.

Tillsätt lite diskmedel som Finish® Finish Gel 0%, Finish Odor Control och ställ in maskinen på läget för grytor och kastruller (om möjligt). Om din diskmaskin inte har denna funktion, välj det längsta programmet för att få bukt med fastbrända matrester

Kom ihåg! Kontrollera alltid tillverkarens instruktioner för att säkerställa att särskilt värdefulla föremål behandlas på rätt sätt.

Maskindiska varmhållningskärl av rostfritt stål så här

Varmhållningskärl är vanliga på restauranger, bufféer och event. På samma sätt som bains marie håller varmhållningskärlen maten varm men fortsätter inte laga den så fort den tas bort från spisen. Rengör varmhållningskärl genom att förskölja och sedan diska i industridiskmaskin (pga storleken). Eftersom varmhållningskärl innehåller bränsle och öppen eld får du aldrig använda rengöringskemikalier vid rengöring.

Relaterade artiklar 

För att lära dig rengöra dina bestick och redskap i diskmaskinen, inklusive silverbestick, läs vår artikel här