Fortsätt till huvudinnehåll
Hygieniska fördelar med diskmaskin

Hygieniska fördelar med diskmaskin

Ta reda på de hygieniska fördelarna med diskmaskin jämfört med att diska för hand – från bakteriedödande värme till att slippa kladdiga svampar. 

Det är ingen hemlighet att diskmaskiner har en mängd fördelar, från att underlätta arbetet efter middagsbjudningen, till att använda mindre vatten än du skulle göra om du diskade för hand. Men vilka hygieniska fördelar innebär maskindisk? Diskmaskiner gör ett bättre jobb, inte bara vad gäller glansen. 

Vad gör diskmaskiner så effektiva?

Diskmaskiner kan använda mycket varmt vatten och mycket starkare diskmedel än för vanlig handdisk. De är tillverkade på det sättet därför att varmt vatten är bäst för rengöring av köksredskap. Fett fastnar gärna på tallrikar, glas och bestick. Det varma vattnet omvandlar fett till vätska så att även de tuffaste fläckarna blir lätta att ta bort.  

Denna värme i kombination med ett förstklassigt rengöringsmedel som Finish Ultimate, där den dubbla tabletten med Powerball-teknik spelar en viktig roll för att perfekt rengöring varje gång. 

Elimineras bakterier vid handdisk?

Och dina kökshanddukar som du torkar din rena disk med hyser lika otäcka bakterier. Disktrasor är nästan alltid våta vilket bakterier älskar.  

Med diskmaskin slipper du både disksvampar och trasor. Du kan även välja program som tvättar disken ännu mer noggrant, framför allt tillsammans med Finish diskmedel och Finish In Wash - maskinrengöring. Du får all din disk blänkande ren utan att behöva stå och hänga vid diskbänken. Slutsatsen är att maskindisk är mer hygienisk än att diska för hand.  

Elimineras bakterier vid disk i kallt vatten?

Även om det är behagligare för dig och dina händer att diska i kallt eller ljummet vatten är det inte särskilt effektivt eftersom kallt vatten inte skyddar mot bakterier.  

Varmt vatten dödar bakterier men måste vara minst 65°C för en rengöring på djupet. Detta är för varmt för dina händer vilket betyder att du inte eliminerar bakterierna på disken när du diskar för hand.  

Diskmaskiner är hygieniska eftersom de erbjuder en rad olika program och kan köra på temperaturer som händerna inte tål. Om du undrar hur varmt diskvattnet ska vara hjälper dig informationen i vår temperaturguide för diskmaskin att få bästa resultat varje gång.

 

1 https://www.nsf.org/blog/consumer/­clean-germiest-home-items