Fortsätt till huvudinnehåll
Pots and pans in the dishwasher

Grytor och kastruller som kan maskindiskas

Så här maskindiskar du grytor och kastruller.

Fortsätt läsa för våra bästa tips om hur får ut det mesta av din diskmaskin (med lite hjälp från Finish® diskmedel) när du ska diska köksredskap av rostfritt stål.

Så här maskindiskar du grytor och kastruller

Trots att rostfritt stål är ett av de säkraste materialen att diska i maskin finns det fortfarande några saker du ska tänka på för att skydda dina favoritköksredskap.

  1. Ta bort alla fasta matrester från smutsiga grytor och kastruller i förväg för att undvika att de sätter igen maskinen.
  2. Verifiera att redskapet har etiketten ‘tål maskindisk’. Redskap av rostfritt stål kan maskindiskas men inte redskap av till exempel aluminium.
  3. Tänk på hur du lastar maskinen – kastruller och grytor ska läggas på sidan eller med den smutsiga delen nedåt på nedersta hyllan.
  4. Fyll på diskmedel, t.ex. Finish® Power All In 1™ Tabs Fresh Scent och använd programmet för grytor och kastruller, om ett sådant finns. Om inte väljer du helt enkelt det längsta maskinprogrammet för att kastrullerna ska bli helt rena.

Om du vill veta mer om våra diskmedel och hitta det som passar dig bäst, kolla in vår produktguide -Diskmedel: Produkthjälp