Fortsätt till huvudinnehåll
Så här rengör du diskmaskinen

Så här rengör du diskmaskinen

Lär dig rengöra din diskmaskin med Finish, inklusive vilka produkter du ska använda för att hålla maskinen gnistrande ren.

Du bör rengöra diskmaskinen regelbundet för att förhindra att matrester och avlagringar blockerar viktiga maskindelar. Har du märkt att din diskmaskin inte diskar så bra som den brukar? Det är mycket möjligt att den inte är trasig, utan bara behöver rengöras. Så för att förlänga din diskmaskins livslängd och se till att den alltid fungerar perfekt och ger gnistrande, rena glas och porslin, ska du göra så här.

Rengöringsmedel för din diskmaskin

För en effektiv rengöring behöver du ett bra rengöringsmedel. Använd vår Finish Maskinrengöring för en rengöring på djupet som tar bort fett och kalk-avlagringar i diskmaskinens dolda delar och rör, och gör den hygieniskt ren med en fräsch doft. Produkten bör användas var tredje månad, men oftare kan behövas om maskinen används mycket ofta eller om problem och dålig lukt uppstår.

Så här rengör du diskmaskinens insida

Följ dessa enkla steg med för att rengöra insidan av diskmaskinen med Finish Maskinrengöring: 

 1. Töm maskinen helt
 2. Ta flaskan med Finish och istället för att ta av locket tar du av klistermärket på flaskans överdel så att en vaxpropp syns
 3. Placera Maskinrengöringen upp och ner i bestickkorgen eller var som helst längst ned i diskstället
 4. Stäng diskmaskinsluckan och ställ in temperaturen till minst 60°C.
 5. När programmet kört klart och diskmaskinen är avstängd, ta bort flaskan och kassera den

Så här rengör du diskmaskinens utsida 

Dishwashing Cleaner klarar av allt inuti diskmaskinen men du vill att utsidan ska vara ren och snygg också – det är ju den som alla ser! Torka av luckan och alla knappar med en trasa och lite varm tvållösning så blir utsidan snart lika glänsande ren som insidan!

Hur ofta ska jag rengöra diskmaskinen? 

Vi rekommenderar att du rengör diskmaskinen en gång var tredje månad med vår Finish Maskinrengöring. Var uppmärksam på tecken att din diskmaskin behöver rengöras: 

 • Obehaglig lukt
 • Matrester i filtret
 • Bestick och porslin blir inte helt rena
 • Rost inuti maskinen
 • Matrester i sprutarmen
 • Maskinen blir igensatt

För det senare är en snabb lösning att alltid skrapa bort matrester innan du lägger disken i maskinen (detta eliminerar också behovet att skölja av faten!). Men det finns även mindre självklara tecken, som fett- och kalkavlagringar i maskinens dolda men viktiga delar.

Genom att veta hur och när du ska rengöra din diskmaskin håller du en av dina mest användbara kökstillgångar i gott skick. Du kommer dessutom alltid kunna njuta av gnistrande köksredskap.

Om du vill rengöra din maskin mer regelbundet kan du även använda våra Finish In Wash -Maskinrengöringstabletter. De kan användas en gång i månaden eller på särskilt kladdig disk. In Wash - Maskinrengöringstabletterna rengör din diskmaskin och tar bort fett medan disken tvättas (kom ihåg att använda diskmedel också!). 

Mer information om hur du använder våra Finish In Wash- Maskinrengöringstabletter.