Fortsätt till huvudinnehåll
Så här maskindiskar du bakplåtar

Så här maskindiskar du bakplåtar

Maskindiska bakplåtar.

Finns det något härligare än att ta ut en bakplåt full med färskbakat bröd ur ugnen? Tveksamt. Men rengöringen som krävs efteråt kan få dig på andra tankar. Tack och lov behöver du inte skrapa bort fastbränd lasagne eller kaksmet för hand. Så här maskindiskar du kakplåtar. 

Så här maskindiskar du kakplåtar

Att rengöra bakplåtar med fastbränt fett kan vara en mardröm men om du gör det regelbundet kommer du alltid lyckas med din bakning. Följ bara några enkla steg och säg farväl till grisiga bakplåtar för alltid.

  1. Finish© diskmedel klarar av rengöring av de flesta bakredskap. Mycket smutsiga bakplåtar behöver skrapas av innan du ställer in dem i diskmaskinen.
  2. Kontrollera att bakplåten tål maskindisk, och placerar den på den nedersta hyllan i maskinen.
  3. Använd ett diskmedel som t.ex. Finish® Ultimate™ för att lösa upp fastbränd mat och få en bakplåt som är ren och klar för nästa baktillfälle!

Genom att hålla dina bakredskap rena och fettfria håller de för flera års bakning. Så sköt om dem med ett maskindiskmedel som gör jobbet åt dig.

Så här maskindiskar du glasgrytor

Du har precis haft gäster och bjudit på din berömda köttgryta och nu ser din glasgryta kanske inte så rolig ut. Inga problem. Lär dig rengöra glasgrytor med fastbränd mat med hjälp av Finish® och strax kan du ta emot nya middagsgäster.  

  1. Även om Finish® tvättmedel kan tackla de flesta envisa fläckar kan du behöva hjälpa till lite själv om det finns mycket fastbränd mat i grytan. Försök skrapa av så mycket som möjligt innan du lägger glasgrytan i diskmaskinen 
  2. Kontrollera först att glasgrytan tål maskindisk och placera den sedan längst på nedersta hyllan i maskinen. 
  3. Använd ett diskmedel som Finish® Ultimate™ som sköljer bort rester och ger en beständig glans, även i mycket hårt vatten.  
  4. Låt glasgrytan lufttorka innan du ställer undan den.  

Vill du lära dig maskindiska dricksglas? Vi berättar allt i vår artikel om detta ämne.

Så här maskindiskar du muffinformar

Muffinformar är en mardröm att diska för hand så om dina formar tål maskindisk (formar av silikon, glas och metall t.ex.) kan du låta diskmaskinen göra jobbet åt dig.   

  1. Finish® diskmedel är bra på att rengöra dina bakredskap utan förberedelser (du behöver inte skölja dem innan du lägger dem i diskmaskinen). Men om dina muffinformar är mycket fastbrända ska du försöka skrapa bort så mycket som möjligt innan du lägger dem i maskinen. 
  2. Många diskmaskiner har inte plats för muffinformar av metall i den översta korgen. I så fall lägger du dem på nedersta hyllan. Silikonformar bör placeras högst upp på avstånd från värmekällan så att de håller längre.  
  3. Använd ett kraftigt diskmedel som Finish® Ultimate™ för att lösa upp fett och fastbrända rester.